Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.07.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.07.12. Közélet

Akad még tennivaló a turistautak kijelölésével kapcsolatosan

A.E. Kerekasztal megbeszélésre került sor kedden Baróton a Gyulai Líviusz könyvtárban, ahol a házigazda, Demeter Zoltán meghívására, helyi és megyei szakemberek mellett, jelen voltak az Erdélyi Baráti Kör zirci képviselõi is. Az utóbbiak 2007-2012 között a helyi turizmust is érintõ munkájukról számoltak be, felajánlva egyben a barótiaknak a további segítségüket, akár a turistaútvonalak további felújításában, kijelölésében. A kerekasztal megbeszélésen ismét egyértelmûvé vált, hiába rendelkezik a vidék nagyszerû természeti adottságokkal, mindezt el kell tudni adni, ebben nagy segítségünkre lehetnek a kijelölt, megfelelõen dokumentált turista ösvényeink.


A zirci Erdélyi Baráti Kör képviselõi úgy gondolják, hogy turistautak kijelölésével és jelzésével hozzá tudnak járulni a vidék turizmusának a fejlõdéséhez. Ez lehet az egyik kitörési pontja a vidéknek, és ezt sok éves tapasztalattal a hátuk mögött állítják, hiszen õk is tisztában vannak azzal, hogy mekkora jelentõsége van egy térség vonzerejében a terepen jól jelzett, és térképen is könnyen lekövethetõ turistautaknak. Tulit Zsombor, a megyei hegyimentõ szolgálat vezetõje is üdvözölte a kezdeményezést, kiemelve, hogy valóban nagy szükség van az ilyen önkéntes munkára, hiszen egy jól kijelölt turistaút egy baleset során akár életmentõ lehet. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy jó lenne, ha ezek a jelölések rendszerezve és dokumentálva lennének, illetve szükségszerû lenne tájékoztatni az illetékes szerveket is az ilyen munkáról. Szóba került az is, hogy Erdõvidékrõl utoljára a 70-es években jelent meg turistakaluz, így Lõrincz Sándor ny. biológia tanár idevágó munkájának megjelentetése kiemelt fontossággal bírna, csupán megfelelõ támogatásra lenne szükség, erre mind a zirci küldöttség, mind a hegyimentõ szolgálat, és a polgármesteri hivatal is segítséget ajánlott.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 829. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.