Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.10.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 583. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.10.10. Közélet

Menni vagy nem menni?

Meglepett a polgármester törökországi látogatásra felszólító telefonhívása. Napokkal ezelőtt a városi tanács ülésén még hivatalosan cáfolta ezt a pletykát. Kérdéseinkre válaszolva, általánosságokról beszélt egy keveset, ködösen, konkrét információk és számok nélkül. Pedig ezek szerint már akkor  pontos ismeretei voltak a Cement-gyár létrehozásáról.        
„Október 10-én, 20 személy utazhat,  3 napos  törökországi látogatásra”- szolt telefonon a felkérés. Örvendtem neki. Gondoltam, eljött az együttműködés, az őszinteség, a becsületes vélemény nyilvánításnak az ideje. Vártam. Reméltem tájékoztat és hamar válasz kaphatunk az üggyel kapcsolatos kérdésekre, pletykákra. Sajnos a napokban sem jutottunk pontosabb információhoz. A hírzárlat tökéletes.
A nemzetközi hírügynökségek közben egy 50 hektáron létesülő ipari parkról annak helyéről illetve naponta 3500 tonna cement előállítása képes cement-gyárról beszelnek. Ez bizony nem semmi. Nem csoda, hogy nem a brassói készen álló ipari parkba  telepítik.
A polgármester az egészről hallgat. Vannak  akik tudni vélik hogy nagyon “magasan” vannak az érdekek. De miért titkos a terv? Miért nem ismerheti a baróti lakos, a Városi Tanács, Erdővidék? Csak Nagy István Polgármester és Ők. Nem mi! Hanem Ők. Mások akikkel együttműködik illetve akikkel  “tervel “. A baróti lakost sem tájékoztatás, sem véleménynyilvánítás lehetősége nem illeti meg?
 Kényszerhelyzetet próbálnak kilalakítani? Mivel úgy néz ki a törökországi utat meglepetésnek és szántá, ezzel kapcsolatosan a következő kérdéseim merülnek fel:
Ezzel kapcsolatosan a következő kérdéseim vannak:
1. Magánlátogatásról vagy hivatalos, szolgalati útról van-e szó?
2. A polgármester mint kezdeményező miért nem tanulmányi és szakmai téren tájékoztatta a tanácsot és a közvéleményt, miért nem kaptunk hivatalos írásos meghívót a  tervezett utazásra.
3. Eszerint a magánlátogatást ki fizeti és én majd hogyan kell törlesszek?
4. Nem találkoztunk a beruházni szándékozó cég képviseletével, nem ismerjük a szándékait. Ha egyáltalán szükség van a látogatásra, az miért nem történik konkrét tervek ismertetése után, tanulmányi és szakmai téren az önkormányzat pénzén, amelynek a tanácsosa vagyok és választóimnak beszámolóval  tartozom.
5. Egy döntéshozatal előkészítése során nem etikus olyan magánlátogatásokon részt venni amelyet a ”pályázó”  cég finanszíroz és nem a város önkormányzata.
6. A szolgálati utazások  küldöttséget  a tanácsnak kell összeállítania. A  megbízás nyilvános és törvényes kell legyen. Ez  tanácshatározatot  illetve ezt követő polgármesteri  intézkedés által történik.
Tanácsosként tehát nem veszek részt a törökországi utazáson mivel egy hivatalos program és meghívó hiányában nem ismerem az utazás pontos címét, célját és költségeit. Innen kövektezik, hogy a valaki által fizetett törökországi út és ellátás értékében olyan ellenszolgáltatást várhatnak el tőlem, amely sem tanácsosi minőségemmel, sem emberi tartásommal nemfér össze.
       Tisztelettel, dr. Ágoston István


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 583. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.