Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.06.14.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 825. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.06.14. Művelődés

“Tanulj többet, legyél jobb!”

A.E. A múlt héten zajló városnapok alkalmából pénteken, a baróti mûvelõdési házban, Szõcs Katalin és Tímár Ida tanárnõk szervezésében megrendezték a: Ki mit tud Gaál Mózesrõl? vetélkedõt, amelyen hét csapat vett részt, és ahol a Szent Jobb nevet viselõ csapat diadalmaskodott. Idén a tavaszi vakációt megelõzõ héten, a baróti Gaál Mózes Gimnázium diákjai, névadójuk születésének 150. évfordulójára emlékeztek a “Tanulj többet, legyél jobb” mottó égisze alatt. Akkor a tanulók különbözõ technikákkal készült jeleneteket is illusztráltak a Magyar hõsök és királyok címû, Gaál Mózes könyvhöz, melyeket ugyancsak a Barót Napok alkalmával kiállítottak a mûvelõdési ház kistermében. A kiállított alkotásokat Antal Izabella és Gyulai György Éva képzõmûvészetet is tanító tanárnõk válogatták ki, amelyek közül a legkifejezõbb rajzok az V.B. és a VI.B. osztályból kerültek ki. A tervek szerint ezek a készülõ Gaál Mózes könyvben kapnának majd illusztrációként helyet. Ez alkalommal a Dr. Fábián László Egyesület két Gaál Mózes portrét adományozott a baróti gimnáziumnak, a portrékat Elekes Zoltán, marosvásárhelyi tanár készítette, az évente megrendezésre kerülõ kisbaconi Alkotótáborban. A szén- és tusrajzzal készült portrékat Antal Izabella adta át az iskolának.
A vetélkedõ egyáltalán nem volt könnyû, sõt, már embert próbáló felalad volt, hiszen késõ délutánig tartott. A nap során érdekes feladatok vártak a résztvevõ diákokra, ahol szükség volt a képzelõerõre, fantáziára, jó elõadókészségre és történelmi ismeretekre is.
A Ki mit tud Gaál Mózesrõl? vetélkedõt végül a Szent Jobb nyerte meg, a Jövõ iskolája, és Szondi apródjai elõtt. Részt vettek még: A fekete koporsó, Javíthatatlanok, Ifjúságunk, Kegyencek. Az elsõ három helyezett csapatra egy magyarországi jutalomkirándulás vár.
A zsûri részérõl Hoffmann Edit elmondta, tulajdonképpen mindegyik csapat nyert azzal, hogy részt vett a vetélkedõn, nekik pedig nagyon nehéz volt eldönteni a végsõ sorrendet, ez is bizonyítja, hogy mennyire felkészültek voltak a csapatok.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 825. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.