Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.05.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 823. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.05.31. Közélet

Visszaszorítani a fekete taxizást a vidéken

A.E. Kedden azonnali hatállyal lemondott tanácsosi tisztségérõl Benedek Csaba, aki több éven keresztül RMDSZ színekben Bibarcfalvának volt a képviselõje. Mint kiderült, Benedek összeférhetetlenség miatt mondott le, mivel nemrégiben (hétfõn) kinevezték a helyi közszállító vállalat (Transloc) igazgatójának.
Benedek Csabát versenyvizsga után nevezte ki a Transloc vezetõtanácsa igazgatónak, aki e héttõl kezdve tölti be szerepkörét a vállalatnál.
“Mivel nemrég lettem igazgató, ezért elõre nem akarok nagy tervekbe, sem messzemenõ ígérgetésekbe bocsájtkozni. Annyit azonban elmondok, az elsõ, és legfontosabb dolgom az lesz, hogy valamilyen módon egyenesbe hozzam a Transloc pénzügyi helyzetét. Ez egyáltalán nem lesz könnyû feladat, hiszen a veszteségek számottevõek, meg kell keresnünk azokat a pontokat, ahol csökkenthetjük a kiadásokat. A híresztelésekkel ellentétben, minden szükséges papírunk, igazolásunk megvan a törvényes mûködtetéshez – mondta az igazgató.
Benedektõl azt is megtudtuk, hogy a vállalatnál jelenleg 35 éves buszokkal dolgoznak, ezeknek a karbantartása nagyon költséges, éppen azért a teljes buszcsere lenne a legoptimálisabb, erre azonban idén még nem kerülhet sor. A jövõ esztendõtõl évenként egy-egy buszt cserélnének le. Az anyagi nehézségek miatt jelenleg az ingázó diákok buszbérleteinek csökkentésére sincsen valós lehetõség, annyit azonban elmondott, hogy az õ információi szerint, az árak, melyekkel dolgoznak, semmivel sem-, vagy pedig csak egy picivel - magasabbak a más vidéken szállítást vállaló szolgáltatóékhoz képest.
A veszteségek mellett nagy fennakadást és hiányt jelent a vidéki fekete taxizás is, az igazgató úgy látja, hogy ennek a tevékenységnek a visszaszorításával is lehetne javítani valamicskét a Transloc anyagi helyzetén.
Errõl az új rendõrfõnökkel is tárgyalt, és ígéretet is kapott, hogy ezentúl a rendõrség emberei jobban fognak figyelni ezekre a sofõrökre, akiknek a számuk 10-15-re tehetõ.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 823. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.