Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.05.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 823. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.05.31. Közélet

Politikai allûr: Megnyitják, vagy nem?!

A.E. Június 2, az eredeti forgatókönyv szerint, ezen a napon nyitották volna meg a baróti strandot, amelynek úgynevezett “kálváriája” már évek óta tart. Ám ahelyett, hogy hétvégén végre pont került volna a megnyitás körüli hercehurca végére, – egy furcsa politikai csavarnak köszönhetõen – úgy néz ki, továbbra sem fürdõzik a milliárdos létesítményben senki. Az, hogy az RMDSZ a megnyitás mellett szavaz, egyértelmû volt, minthogy az is, hogy az MPP ellene. A polgáriak ugyanis többször nyomatékosították, nem tudnak támogatni egy ilyen RMDSZ-es politikai bohóckodást, egy olyan dolgot, mely törvénytelenül lett oda építve, és a közpénzek lenyúlásáról, elsikkasztásáról szól, és mellyel a város semmit sem nyert, csak veszített.
A mûködési szabályzat elfogadásához fele plusz egy szavazat elég lett volna, ám az RMDSZ Benedek Csaba tanácsos keddi lemondása miatt csak hét tanácsossal szavazhatott. Itt jött a képbe az EMNP, aki eddig mindvégig kiállt a strand mellett, most azonban mindhárom tanácsosa ellene voksolt, meg sem indokolva akkor döntésüket.
A Néppárt frakcióvezetõje, Szép Béla, érdeklõdésünkre elmondta, õk továbbra sem a strand megnyitása ellen vannak, nekik is fontos lenne, hogy mûködjön. Részükrõl szó sincs politikai rosszindulatról, de a keddi ülésen, - a januári megállapodás szerint - elvártak volna a polgármestertõl egy részletes beszámolót a strand jelenlegi állapotáról, és mûködtetésével kapcsolatosan, tudni szeretnék, hogy mi mennyibe került. Mivel ez nem történt meg, úgy látták, nem tudnak megszavazni egy olyan dolgot, amirõl kellõképpen nincsenek felvilágosítva. Hiszen ha megszavazzák a szabályzatot, akkor gyakorlatilag zöld utat adnak a strand megnyitásának, innentõl kezdve semmi sem lesz ellenõrizhetõ.
“A tanácsülésen, amikor az ember szavaz, akkor annak jogilag következménye van, tehát nagyon nem mindegy, hogy ki mire voksol igennel ,vagy nemmel. Amint megkapjuk a részletes beszámolót, hogy sikerült-e kijavítani a hibákat, mennyi lesz az éves költségvetés, ki lesz a mûködtetõ, vagy hogy a fenntartás mennyibe fog kerülni a városnak, akkor megszavazzuk mi is. ” - fûzte hozzá.
Lázár-Kiss Barna polgármester teljesen másként látja a kialakult helyzetet, az õ olvasata szerint itt csak egy egyszerû mûködési szabályzat elfogadásáról volt szó, nem arról, hogy ki mûködteti, vagy hogy mennyi pénzébe fog kerülni a városnak a fenntartás:
“Leszavaztak módosító javaslat nélkül egy mûködési szabályzatot, ez elõtt teljesen értetlenül állok. Ráadásul az EMNP frakcióvezetõje egyszer a mûködési szabályzat mellett szavazott, az ülésen azonban már ellene. Ebben a hónapban nem fogok már rendkívüli gyûlést összehívni, így a strand nyitása elmarad, mivel az ellenzék úgy látta jónak, hogy a városnak nem kell a létesítmény. Máskülönben, hogyan tudjak egy olyan szabályzatot újra napirendre tûzni, amelyet indoklás és módosító javaslat nélkül egyszer már leszavaztak?”
Minden marad tehát a régiben odalent, miközben fönn, a város úgy tûnik, továbbra is a politikai erõfitogtatásoktól bugyborékol.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 823. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.