Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.05.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 822. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.05.24. Közélet

Szakmai pillérekre kell helyeznünk az erdélyi ifjúságpolitikát
Mi, az RMDSZ Szövetségi Képviselõk Tanácsán belül mûködõ Itthon, fiatalon frakciójának képviselõi, közös akaratunk kinyilvánításául jelen kiáltványban fogalmazzuk meg az erdélyi ifjúságpolitika új alapokra helyezésének szükségességét és idõszerûségét. Az Itthon, fiatalon mozgalom az erdélyi magyar fiatalok képviseletének egy olyan színfoltja kíván lenni, amely elõtérbe helyezi a szakmaiságot az ifjúsági munkában.
Hisszük azt, hogy a kitartó és következetes munkával a fiatalok számára kiszámítható jövõ biztosítható, ami hozzájárul a szülõföldön való megmaradáshoz. Ennek érdekében olyan ifjúsági stratégia megalkotását szorgalmazzuk, amely a fiatalok, a civil szféra, valamint a döntéshozók bevonásával reális cselekvési tervet eredményez. Fontosnak tartjuk, hogy az erdélyi fiatalok mindennapjait befolyásoló döntések szakmai pillérekre támaszkodjanak. Ezen döntések elõkészítéséhez elengedhetetlen a hatékony, ifjúságot képviselõ mozgalom létezése.
Meggyõzõdésünk, hogy az erdélyi magyar fiatalok, s így az erdélyi magyarság jövõje, a szakmaiságukban megkérdõjelezhetetlen, elhivatott fiatalokkal képzelhetõ el. Ennek értelmében támogatjuk egy olyan mozgalom létrehozását, amelynek kiemelt célja az ifjúságot érintõ változások kezdeményezése, amelyek által a pályakezdõk, a fiatal családok, a fiatal szakemberek, ifjúsági munkások ügyét elõre tudjuk mozdítani.

Az Itthon, fiatalon frakció nevében, Demeter Ferenc frakcióvezetõ.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 822. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.