Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.05.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 821. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.05.17. Közélet

A.E.Szerkesztõségünk arról értesült, hogy néhány ANL-s lakó kifogásolja azt, hogy közvetlen szomszédságukba költöztették az eddig a város alsó végében mûködõ “orosz piacot”. Információink szerint a legnagyobb bajuk az, hogy szerda reggel már a hajnali órákban elkezdik a zajongást az árusok a tömbház elõtt, ami bizony a korai órákban elég kellemetlen tud lenni, akárcsak a szemét- és a parkolási lehetõség hiánya.
Benkõ Béla, az ANL-s tömbház egyik felelõse érdeklõdésünkre elmondta, bár õ is közvetlenül a piac közelében lakik, egyáltalán nem figyelt fel a zajongásra, õt ez nem zavarta eddig, de a lakók jelezték, hogy gond van ezzel. A tömbházfelelõs ellenben szóvá tette, hogy nem nézik jó szemmel azt, hogy a piacosok vécé hiányában a tömbház közvetlen közelében könnyítenek magukon, nem megoldás az, hogy az emberek a terasz alatt végzik el a dolgukat, ráadásul szemetet is hagynak maguk után. “Kedden felhívtam a polgármester figyelmét erre a problémára, aki ígéretet tett, hogy jövõ hétre megoldják a vécézést”. - tájékoztatott Benkõ. Ez ügyben megkérdeztük Szakács László alpolgármestert is, aki közölte, három mozdítható ökó vécét helyeznének ki ideiglenesen, amit az árusok és a vásárlók használhatnak. A vécéket a piac lejárta után el is szállítják majd, nem kockáztatják azt, hogy ott hagyják.
A szeméttel kapcsolatosan elmondta, beszélt a szemételszállítókkal, akik megígérték, hogy minden csütörtök reggel elszállítják a szemetet.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 821. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.