Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.05.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 821. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.05.17. Közélet

Nyolc csendõr felügyeli a rendet

A.E.Múlt pénteken szalagvágásra került sor a városi Üzletkötõ Központnál, ahol a megyei csendõrség és rendõrség képviselõi, a prefektus, a város polgármeste, valamint az új kinevezett baróti rendõrparancsnok jelenlétében csendõr õrszobát avattak.
A több helyiségbõl álló õrszobán rendszeres szolgálat lesz, a járõrözéseket nemcsak a város területére, hanem egész Erdõvidékre is kiterjesztik, ugyanis a környéken is nagy szükség van egy ilyen õrszolgálat mûködésére - hangzott el a megnyitón. Az idén februárban elfogadott tanácshatározat értelmében a megyei csendõrséggel egy évre szóló szerzõdést kötött a város, a termet ingyen biztosítják, a fenntartási költségeket pedig a csendõrség fizeti.
Lázár-Kiss Barna polgármester örömét fejezte ki, hogy felavatták az õrszobát, véleménye szerint egy ilyen állandó járõr szolgálat nagyon elfér a vidéken. Az a meglátása, hogy kimondottan a faluõrségek és az õrzõ-védõ cégek nem igazán képesek felügyelni a közbiztonságot, egymaguk nem tudják visszaszorítani a mezei lopásokat, innen nézve a csendõrökre is szükség van, így jelenlétükkel növekedne a közbiztonság.
“Amikor felvetõdött az állandó csendõrszolgálat kérdése, rögtön megkérdeztem a környékbeli kollégáimat is, hogy mi a véleményük az egészrõl.
Elmondhatom, hogy mindegyik polgármester nagyon örült ennek, hiszen nekik is rengeteg bajuk, gondjuk van fõleg a mezei lopásokkal, illegális legeltetésekkel. Õk is hangoztatták, hogy szükség lenne a csendõrség megszervezésére. Nagyon remélem, hogy az elkövetkezõ idõkben jól együtt tudunk majd mûkõdni” - fûzte hozzá az elöljáró.
Az õrszoba több helyiségbõl áll, amelyben helyet kapott egy fogadó, egy felkészülési, és egy pihenõ, valamint egy fürdõ és egészségügyi helyiség is.
Egyszerre négy csendõr teljesít szolgálatot, a kiszállásokra járõrkocsit is fognak kapni, így könynyebben ellenõrzés alatt tartják a környéket is.
A járõrözõk között vannak magyarul beszélõ, idevalósi vagy itt élõ személyek is, ám a szentgyörgyiek számára sem ismeretlen a vidék, akad olyan is, aki réggebben itt teljesített szolgálatot.
“Reméljük, hogy az itt élõ embereket nem fogja csalódás érni az õrszobán szolgálatot teljesítõ csendõrök miatt, és ebbõl mindenki csak nyer.” - fogalmazott Dumitru Marinescu, Kovászna Megye prefektusa.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 821. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.