Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.02.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 602. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.02.27. Aktuális hírek

 Bacon község:
„Az országos költségvetést a parlament már megtárgyalta, miután a  pénzeket leosztják a megyéknek, és különféle tárgyalásokat folytatunk, tudjuk csak eldönteni, hogy mennyibõl gazdálkodhatunk idén.” - tájékoztatott Bardocz Csaba polgármester, aki még elmondta, hogy idén nyáron reményeik szerint befejezik  a magyarhermányi és a szárazajtai vízvezetést, de Nagybacon és Kisbacon falvak vízhálózatát is szeretnék megpályázni, ehhez egy integrált tervet készítenek, a nagybaconi ravatalozóház is a prioritások közt szerepel. A Bodvaj fele vezetõ utat is befejezik az év közepéig a nyertes pályázat keretén belül.

 Vargyas:
Lapzártánk után tárgyalta a községi tanács a Szõcs Dénes alpolgármester és tanácstag mandátumának megszûnését, valamint a megüresedett hely betöltését. Szõcs az RMDSZ listán jutott be a tanácsba, de az MPP támogatásával jutott tisztségéhez. Mandátuma azért szûnhet meg, mert az RMDSZ kizárta soraiból. Részletek a jövõ heti lapszámunkban.

 Nagyajta:
Idén hetedik alkalommal szervez kosaras bált a nagyajtai Gazdag Miklós Polgári Daloskör. A tizenöt éve újraalakult kórus tagjainak farsangzáró rendezvénye február 28-án kerül sorra, ahová a családtagok mellett a barátokat, ismerõsöket is meghívták, mintegy százötven személyre számítanak.

 Bardoc község:
Idén nem lesznek akkora kiadások, mint tavaly, a költségvetést még Bardoc községben sem fogadták el, de a pénzügy által leközölt adatokból kitûnik, a pénz üti a széle-hosszát – derült ki Kolumbán Sándor alpolgármester szavaiból. Az ÁFÁ-ból, a jövedelembõl visszaosztott pénzekbõl, a helyi költségvetés kiegészítésébõl származó összegek mintegy 4 milliárd régi lejt tesznek ki, ebbõl 25 milliárd a község iskoláinak megy.
Ami az iskolákat illeti, az egyik legfontosabb munkálat idén a bardoci iskola tetõzetének kijavítása lesz, de a község területén levõ kultúrotthonok is felújításra szorulnak.
Egy osztrák szaktanácsadói cég pedig az Erdõfüle melletti palakitermelésrõl érdeklõdött, tanulmányokat készítettek, mintákat is vettek, de befektetõket még mindig nem sikerült idecsalogatniuk, a bardoci alpolgármester szerint a gazdasági válság miatt lassultak le a dolgok.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 602. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.