Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 818. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.26. Közélet

Önerõbõl dolgoznak Erdõfülében

A.E. Szakaszokban tört kõvel szórják meg az erdõfülei erdei utat, a munkálatokhoz a múlt hét közepén kezdtek hozzá, és a falu felsõ végétõl haladnak lefele. Az útjavítást önerõbõl, a polgármesteri hivatal erõgépeivel, valamint a szociális munkaerõ bevonásával végzik. Új, aszfaltozott, útszakasz épül a Ceauºescu villa körül, kõalapú Ángyelika felé, és 4,5 km Száldoboson az erdészház irányába, az összköltség meghaladja az egymillió ötszázezer eurót.
Az erdei út lekavicsozása szükséges volt, hiszen az évekkel ezelõtt átadott aszfaltréteg már csak nyomokban található meg, az aszfaltút nem élte túl a fát szállító teherautók rongálásait, emiatt nagyon nehéz volt itt közlekedni - tájékoztatott Balázsi Dénes polgármester, aki elmondta, reméli, hogy a május 4-5-én megrendezendõ községnapokra készen lesznek a kavicsozással. Ahonnan az út feltér a “Ceauºescu” villa felé egy másfél kilométeres aszfaltúton lehet közlekedni, ami a villánál ér véget, jelenleg az átereszeken, hídakon dolgoznak az útépítõ munkások. Az elöljáró elmondta, a pályázatból megépített modern utat egyfajta turistacsalógatónak is szánták, hiszen köztudott, hogy itt van a legtöbb hétvégi ház. Az aszfaltozott rész után nem állnak le, hanem hozzáfogtak egy 25 cm törtkõ alapú, 8,5 km hosszú erdei úthoz, melynek a tetejére tört kõ kerül.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 818. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.