Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.02.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 602. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.02.27. Aktuális hírek

 pál anikó   Két héttel ezelõtt nagy lázban égett a nagybaconi Szõcs család mindhárom tagja, éppen Olaszországba utaztak. Hetek óta készültek a hosszú útra, nyakuk köré vették a fél világot, és Genovába utaztak, azt remélvén, hogy ott majd meggyógyulhat az ötéves Ferike. Mint az édesapa elmondta lapunknak, bizakodva, reménykedve, de mégis félelemmel tele indultak útnak, hiszen nem tudták mi vár rájuk odakint.
Most pedig már újra itthon a család, vagyis nem egészen itthon, mert Ferike édesanyjával jelenleg is a bukaresti klinikán tartózkodik. Az édesapa elmondta, hogy Olaszországban nagyon jól fogadták õket, kedvesek voltak a klinika alkalmazottai és kellõ figyelemmel fordultak a család felé. Az elmúlt két hét alatt több vizsgálaton esett át Ferike, felmérték az állapotát, és elmondták, hogy betegsége nem súlyosbodott, viszont akárcsak az itteni klinikán, ott is kihangsúlyozták, hogy szervezete igencsak ki van téve a változásnak, és könnyen rosszabbra fordulhat állapota. A kivizsgálás végeztével hazaküldték a családot, elmondták, a mûtéthez elõször is donort kell találni, ami általában nemcsak hetekbe, hanem akár hónapokba is telik. Mihelyt sikerül megtalálni a kisfiú számára a megfelelõ donort, visszahívják a  klinikára és elvégzik a beavatkozást.
Az édesapa már indulásuk elõtt elmondta, nem lehet pontosan tudni mennyibe kerül majd a mûtét, és az azt követõ kezelések, de a hozzávetõleges összeg közel fele már összegyûlt. A beavatkozás költségei változhatnak még, attól is függõen, hogy hogyan alakul majd Ferike állapota, mennyire lesz erõs a szervezete, hogy felépüljön.
Ma, pénteken 18 órai kezdettel, a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban, az Eventus Plusz Egyesület és az Erdélyi Magyar Ifjak szervezésével, jótékonysági estre kerül sor, melynek bevételét és az est során összegyûlt adományokat a szervezõk Szõcs Ferike megsegítésére ajánlják fel. A rendezvény keretében fellépnek: Szilágyi Zsolt, Szélyes Margit, Szilágyi Zsolt Herbert, a Vox Humana kamarakórus, Pro Musica, A Mikes Kelemen Fõgimnázium, a Székely Mikó Kollégium és Református Kollégium diákkórusai, az Üzenet együttes, Puki bácsi, valamint az Evil Mind. Tisztelettel kérik a szervezõk Erdõvidék polgárait, hogy biztassák Sepsiszentgyörgyön és környékén élõ rokonaikat, ismerõseiket és barátaikat, vegyenek részt a rendezvényen és adományaikkal segítsenek a jelentõs megpróbáltatásokat átélõ erdõvidéki családon.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 602. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.