Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 817. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.26. Közélet

Meg kell akadályozni a tömeges elvándorlást

A.E.Szombaton Erdõvidék Múzeumában szülinapi összejövetelt tartott az Erdélyi Magyar Ifjak erdõvidéki szervezete, a tagok e napon ünnepelték megalakulásuk egy éves évfordulóját. Az eseményen jelen volt Nemes Elõd, a megyei EMNP nemrég leköszönõ elnöke, Krizbai Imre baróti református lelkész, és Ráduly Róbert, a Zöld Ifjak Környezetvédõ Egyesületének elnöke.
Szalad Jenõ, az EMI helyi vezetõje a 2012-ben alapított szervezetrõl elmondta, kezdetekben négy személlyel indult, most már 10 aktív tagjuk van. Az EMI azért alakult meg, hogy támogassák a fiatalokat, és hogy erõsítsék a fiatalokban a magyar indentitástudatot – fogalmazott Szalad. Bocz Ervin és Szabó Zsuzsa alelnökök az eddigi, illetve a jövõbeni tervekrõl beszéltek. A helyi EMI egyik legsikeresebb rendezvényei közé a több alkalommal megrendezett karaoke est tartozik – ez volt az a rendezvény, mellyel nagyon sok fiatalt megtudtak szólítani. Emellett részt vállalnak közhasznú, illetve közösségi ügyek felvállalásában is (uzonkai borvízforrás pucolás, Mikó-ügy, március 10-i tüntetés, március 15-i rendezvények). Az egyesület még nincs hivatalosan bejegyezve, ez most van folyamatban, nagy szükség van rá, mert így tudnak csak pályázni, céljuk, hogy megakadályozzák a fiatalok tömeges elvándorlását.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 817. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.