Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.26.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 817. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.26. Közélet

Elfogadták a Transloc új vezetõtanácsát

A.E.A szemétszerzõdés meghosszabítása mellett, az erõdvidéki köszállítási vállalat új vezetõtanácsáról is döntöttek a csütörtöki tanácsülésen, Baróton. A fent említett két napirendi pontokat egyik ellenzékben lévõ párt, sem az EMNP sem pedig az MPP nem támogatta, ennek ellenére mégis átment, hiszen a szavazatok több mint felével rendelkezõ RMDSZ frakció támogatta mindkét elõterjesztést.
Csiszér Gyöngyvér, felolvasta a tanács elõtt az õt vezetõtanács tag nevét, ez az öt személy volt az, aki jelentkezett erre a tisztségre. A jelentkezõk eleget tettek a törvényben leírtaknak, jelentkezésükben nem találtak semmi kivetnivalót, így mint az öt személyt pozítivan bírálta el a tanács által kinevezett bizottság - tájékoztatta a tanácsot Csiszér.
Az öt jelentkezõ: Baló Elõd - Lóránd, Benedek Csaba, Grad - Molnár - Deák Jonel, Kiss Ferenc, Tóth Levente.
Az RMDSZ minen tagja egyöntetüen támogatta az elõterjesztés, ám az MPP frakció kerek perec kijelentette, hogy egyáltalán nem támogatja a vezetõtanács kinevezését.
Egy sor kifogással álltak elõ, ami véleményük szerint teljesen jogos é rávilágít a határozattervezet mögöt megbújó elõre eltervezett színjátékra.
Elsõ lépésben azt kifogásolták, hogy miért nem hírdették meg egy megyei vagy a helyi lapban a jelentkezést, ehelyett miért kellett két országos gazdasági román napilapban meghdeti. Olyan sajtóorgánumokban, amelyet az itteni emberek nagyrésze nem is olvas, vagy nem is hallott róla.
Kiváncsiak voltak arra is, hogy a Transloc rendelkezik-e a müködtetéséhez szükséges engedélyekkel.
Csíszér Gyöngyvér elmondta, a törvényben az áll, hogy ilyen jellegû hírdetéseket, országos gazdasági lapokban lehet megjelenteni, tehát õk csak betartották ezt. Csiszér állítását, a város jegyzõnõje Dombi Réka is megerõsítette.
A müködési engedélyekkel kapcsolatosan, Benedek Csaba elmondta, hogy minden papír és dokumentum rendben van, ami a müködéshez szükséges, ezt garantálni tudja. Az ellenzék kérdései azonban ezzel nem értekvéget, a másik politikai párt is az EMNP kitartott azon döntése mellett, hogy nem támogatja a határozattervezetet. Kencse Sándor EMNP-s tanácsos egyenesen úgy fogalmazott, hogy neki egyáltalán nem tetszik ez az öt ember. Személyes meggyõzõdése pedig az, hogy ez az egész már elõre le vol játszodva, most pedig ezt az egészet velük meg akarják szavaztatni. Nem értette azt sem, hogy miként történhetett meg az, hogy az öttagú vezetõtanácsban olyan személyek is helyet kaptak, akik a régi Transloc vezetõtanácsában is ott voltak. Abban a vezetõtanácsban, amely elég tettemes adósságot halmozott fel a város nyakára. Véleménye szerint egy normális esetben ezek az emberek nem lenne mit keresenek ottan. A csütörtöki ülés másik napirendi pontja a Tegával való szerzõdéshosszabításról szólt. Az RMDSZ által megszavazott elõterjesztés értelmében, további nyolc hónapra hosszabítják meg a szerzõdést, a díjak maradnak a régiek vagyis továbbra is 3,6 lejt kell fizetni a szolgáltatásért.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 817. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.