Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 816. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.12. Közélet

Idén az eseményre 65 ezer lejt különítenek el 

A.E.Túlzottnak tartja a Magyar Polgári Párt (MPP) az idei városnapok költségvetését, az elõirányzott 65 ezer lejt sokallják, amely szerintük szinte a kétszerese a korábbi évek költségvetésének.
Az idei városnapok a programtervezet szerint június 5-9 között lesz, az eseménysorozat kulturális programokkal kezdõdne, hétvégén pedig koncertekkel folytatódna. A városnapokat a hagyomány szerint tûzijátékkal zárnák, mint minden évben eddig.
Az MPP reméli, hogy a megnõtt keretösszegnek köszönhetõen a júniusban megrendezett városnapok színvonalasabb lesz, mint az eddigi, jóval kisebb költségvetésbõl megrendezettek.
Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta egyáltalán nem sokallja az erre elkülönített pénzösszeget, ugyanis azt tudni kell, hogy eddig is jóval több pénz állt rendelkezésükre, mint amit az akkori városvezetés jóváhagyott.
Többször elhangzott már, hogy idén némileg csökkentenék az árusok béreit is, ebbéli szándékát az elöljáró újból megerõsítette. Elmondta, a fõ helyek béreit mindenképpen szeretnék csökkenteni, elõzetes tervek szerint 500 lejjel, a többi árus pedig, ahogyan eddig, négyzetméter után fizet.
Arra a kérdésre, hogy tesznek-e különbséget a helyi valamint a máshonnan érkezett árusok között, a polgármester nemmel válaszolt.
Bár mindenképpen szeretnék, ha a városnapoknak egy sajátos hangulata lenne, senkivel nem kivételeznek. Annyi biztos, hogy a kézmûves sátrak, a helyi jellegzetességek idéntõl nagyobb hangsúlyt kapnak, mint eddig.
A hétvégi koncertpogramokkal kapcsolatosan egyelõre nem árult el semmit, hiszen még nagyon az elején vannak az egyeztetéseknek, így nem bocsátkozott be nem váltható ígérgetésekbe.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 816. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.