Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 815. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.05. Magazin

Miért fontos a szemét megfelelõ tárolása? 

Már korábban is említésre került, hogy a nem megfelelõen elhelyezett vagy lerakott hulladékok a természetre és az emberi egészségre káros hatású anyagokra bomlanak. Ne felejtsük el, hogy még mindig akadnak emberek, akik régi rossz szokásukhoz híven a patakkal vitetik el a szemetet vagy tároló gyanánt a mezõk szélében található árkokba hordják. Minden szemétnek meghatározott bomlási ideje van, mely hol lassabban, hol pedig gyorsabban megy végbe. A különbözõ kémiai reakciók során káros hatású mérgezõ toxinok szabadulhatnak fel, ezek számos betegség kiváltói lehetnek. Barót határában lényegesen sok illegális lerakóra bukkanhatunk egy rövidke séta alatt. Ezeknek a gócpontoknak az eltûnése érdekében ajánlott a hulladék megfelelõ tárolása a kijelölt tárolókban, így a betegségek megjelenését is elkerülhetjük.
Hulladékok lebomlási ideje: pamutruha: 1-5 hónap, kötél: 3-14 hónap, papír: 2-5 hónap, Tejesdoboz: 5 év, Nejlonzacskó: 10-20 év, pelenka: 50-100 év, konzervdoboz: 50-100 év, sörös dobozok mûanyag karikája: 450 év, zöld üveg: 1 millió év, Mûanyag flakon: soha.
Mindenképp ajánlott figyelemben venni a felsorolt hulladékok lebomlásának idejét, és kerüljük a hulladékok természetbe való dobását.

Egyed Emőke, Zike.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 815. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.