Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 815. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.05. Közélet

Újabb “galiba” a kutyák miatt

antal A baróti A. Monica, aki elmondása alapján súlyos szívbeteg, panasszal érkezett szerkesztõségünkhöz, miután a kórház udvarába lépve egy sereg kóborkutya támadta meg.
Táskáját használva védekezésre, hátrafele lépegetve, Isten tudja, hogy jutott el a kórház bejárati ajtójáig, ahol aztán az ijedtségtõl rosszul lett asszonyka egészségügyi szakemberek ápolására szorult. A kéthetente orvosi ellenõrzésre visszajáró személy, miután szûntek az ijedtség okozta panaszok, s túllett az elõírt vizsgálatokon, a kórház folyosójának ablakából megbotránkozva figyelte, hogy egyes kórházi alkalmazottak ott, az udvaron etetik a gazdátlan állatokat. Elmondása szerint õ is állatbarát, és tudja, hogy ezek az állatok ott tanyáznak, ahol többé-kevésbé túlélésük biztosítva van. Ezért óriási felelõtlenségnek tartja eképpen szaporítani a kórház udvarán az amúgy is nagy létszámú kutyacsapatot, egy olyan helyen, ahol nap mint nap betegek, öregek, gyerekek nagyszámban megfordulnak. Miután a rémülettõl nem mert többet kilépni a kórház épületébõl, – s nem került senki, aki kikísérje, mivel mindenki félt a kutyáktól–, a városi tanácsra telefonált segítségért, mivel a város kóborkutyáinak kérdése egy régi, nem rendezett gondja a hivatalnak. Végülis az alpolgármester áthidaló megoldásként autót küldött a hölgyért, így megmentve az esetleges újabb támadás veszélyétõl. Tény, hogy a gazdátlan, be nem oltott kutyák harapása az egyéb kellemetlenség mellett a veszettség-fertõzés veszélyét is hordozza. így a megharapott személynek, a veszettség elleni védõoltásért egy jó párszor még Sepsiszentgyörgyöt is meg kell járnia.
A fentebb leírt kutyatámadás sajnos nem az elsõ eset, ami a városi kórház udvarán történik. 2012. november 23-i lapszámunkban már beszámoltunk hasonlóról, akkor egy hatfõs kutyacsoport rontott rá egy 80 esztendõs nénire, és az egyik eb meg is harapta õt. Akkor megkérdeztük a kórház menedzserét errõl, aki elmondta, egyáltalán nem ért egyet a kutyaetetéssel, ám jelen pillanatban tehetetlen ez ügyben.
Múlt héten a helyi tanács elfogadott egy határozatot egy kutyamenhely létrehozására, megteremtve így a törvényes keretet a gazdátlan állatok befogására és tartására – így rövid idõn belül megoldás születhet.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 815. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.