Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.04.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 815. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.04.05. Közélet

antal Úgy a helyhatósági, mint a parlamenti választásokon csúnya vereséget szenvedett a Liberális Demokrata Párt, szerény lehetõségeihez mérten, mint ellenzéki párt, továbbra is részt kíván vállalni a megye politikai, gazdasági és szociális életében - tudtuk meg Opait Codrut megyei elnöktõl.
A baróti látogatásuk célja a Philadelphia Angels Egyesületnek nyújtott támogatás átadása volt. A különbözõ vállalkozóktól összegyûjtött, fõleg édességre, hûsítõre és gyerekjátékra szorítkozó adományt a megyei PDL pártvezetõsége személyesen óhajtotta átnyújtani az egyesület tagjainak.
Megtudtuk, hogy a múlt héten lezajlott kongresszusra nem egy egységes állásponttal jelent meg a Kovászna megyei PDL vezetés, szavazataik Vasile Blaga és Elena Udrea között oszlottak meg, mivel ez a két jelölt mutatta be programját ebben a megyében. A megosztottság nem szült belsõ ellentéteket, véleményük szerint minden erejükkel a megbékélésre és a párt újraépítésére kell koncentrálniuk a tagoknak. A gazdasági, szociális és politikai élet minden terén komolyan felkészült szakértõ csoportokat próbálnak kialakítani, akik azon fognak munkálkodni, hogy rákényszerítsék a kormánypártot a kampányban tett ígéretek megvalósítására.
A régiószervezéssel kapcsolatosan elfogadják, hogy az itt élõ magyarságnak lényeges az etnikai egyensúly megtartása, de nem ez lesz a megoldás a megye, és Székelyföld gazdasági helyzetének javítására, márpedig ez jelen pillanatban úgy néz ki, hogy elengedhetetlen kérdés. Nekünk, Kovászna megyének Brassó fele kell irányodnunk. Jelen pillanatban is sok lakós találja megélhetését a nagy léptekkel fejlõdõ városban. Információjuk szerint a Brassó megyei PDL-s polgármester tervbe vette a város közszállítási szakaszának Sepsiszentgyörgyig történõ meghosszabbítását.
Az elhíresült kovásznai kislány kokárdás botrányáról azt nyilatkozták, hogy, így szokott történni, amikor felnõttek avatkoznak a gyerekek konfliktusába, és fõleg ha nem is tudják azt megfelelõen kezelni, akkor mindkét félrõl kihasználják ezt egyes nacionalista csoportok. A megyét szorongató gazdasági kérdések, nehézségek mellé semmiképp sem hiányzik az etnikai konfliktus, ezért látják szükségét a gyerekek más szellemben történõ nevelésének.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 815. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.