Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.02.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 602. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.02.27. Aktuális hírek

 Az elmúlt héten a megyében két olyan esetet is jeleztek, amikor ismeretlenek felhívnak személyeket, és egy nagyobb nyereménnyel kecsegtetve arra kérik õket, töltsék fel telefonjaikat. Természetesen a nyeremény átvétele elõtt kiderül, hogy átverésrõl van szó. A rendõrség felhívja a lakosok figyelmét, hogy ne dõljenek be a hasonló telefonálóknak, hiszen ezekben az esetekben nagyon nehéz kideríteni a csalók kilétét.
 Február 19-én a baconi és baróti rendõrök közösen azonosították D. A. 34 éves bibarcfalvi lakost, aki egy Kovászna megyében bejegyzett autót vezetett Szárazajta közelében, és nem rendelkezett hajtási engedéllyel. Eljárást indítottak ellene közutakon való hajtási nélküli vezetés  gyanújával.
 Február 19-én a megyei csendõrség munkatársai Nagyajtán találtak egy személyt, aki igazoló papírok nélkül szállított 4 méter fát. Az ügyben a nagybaconi rendõrség folytatott nyomozást, és hamarosan kiderítették, hogy S. Á. 35 éves és P. Gy. nagyajtai lakosok kivágtak, és elloptak kilenc tölgyfát a szárazajtai református parókia erdejébõl. A tettesek ellen eljárást indítottak lopás és törvénytelen fakivágás gyanújával.
 Február 20-án V. I. boldogfalvi (Hargita megye) értesítette a baróti rendõrséget, hogy február 16-án 1000 lejért vásárolt egy lovat T.L. bibarcfalvi lakostól. Habár a lovat kifizette elõzõleg, elhozni csak néhány nap múlva tudta volna. Így 20-án, amikor ment a ló után, T.L. bibarcfalvi lakos azt mondta neki, hogy 17-én jelentkezett a lakásán egy személy, aki arra hivatkozva, hogy V. I. a ló után küldte, elvitte a jószágot. Aznap az ellenõrzések során kiderült, hogy R.R. 28 éves köpecbányai lakos vitte el a lovat, majd eladta V.M. miklósvári lakosnak, aki szintén továbbadta a lovat B.B. maksai lakosnak. A lovat megtalálta a rendõrség és visszakerült a jogos tulajdonosához, az ügyben eljárás folyik R.R. ellen csalás gyanújával.
 Február 23-án 12:15-kor a 103/E útszakaszon közlekedési baleset történt Bölönben. K.A.L. 34 éves nagyajtai lakos miközben egy Kovászna megyében bejegyzett autót vezetett frontálisan ütközött B.I. 30 éves olaszteleki lakossal, aki szintén egy személygépkocsit vezetett. Mindkét sofõr be nem tartva a közlekedési szabályt, miszerint az út jobb oldalához minél közelebb kellene közlekedni, áthajtott az úttengelyen a szembe jövõ sávot érintve, így frontálisan ütközött a két autó. Az ütközés során mindkét sofõr, és az autóban tartózkodó utas is könnyebb sérüléseket szenvedtek, nagyobb anyagi kár keletkezett. Az ügyben kivizsgálást folytat a rendõrség.
 Február 23-án 15,40-kor V.A. 80 éves baróti lakos értesítette a rendõrséget, hogy 20-áról 21-ére virradóra ismeretlen tettesek elloptak a lakásából 800 lejt és a személyazonossági igazolványát, melyet a felesége a ruhák között rejtett el. A rendõrség a helyszínre érkezéskor megállapította, hogy semmiféle erõszakos behatolásnak nincs nyoma. Mint kiderült, a panasztevõ felesége V.E. 73 éves baróti lakos, a pénz eltûnése körüli idõszakban mindvégig otthon tartózkodott és semmi szokatlant nem észlelt. A rendõrségnek ilyen esetben nehéz dolga van, hiszen nem lehet pontosan tudni, hogy mi is történt a pénzzel.
 Február 23-án a baróti rendõrség azonosította azokat a személyeket, akik január 10-érõl 11-ére virradóra I. I. baróti lakos udvaráról elloptak három zsák gabonát, körülbelül 120 lej értékben. K.D. 50 éves, K.T. 20 éves és C. A. 42 éves baróti lakosok 10-én éjszaka a kerítésen át bejutottak I.I. udvarára és a melléképületbõl elloptak egy-egy zsák gabonát, amelyet utólag egy baróti lakosnak adtak el. Kivizsgálás folyik ellenük lopás gyanújával.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 602. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.