Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.03.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 811. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.03.08. Közélet

Fizetgetnek az elmaradók

A.E. Múlt heti lapszámunkban beszámoltunk arról a lakossági fórumról, amelyet a 9A/B tömbház lakói számára hívtak össze, ahol kiderült, ki kell fizetni a 2009-tõl felhalmozott vízszámlák elmaradását.
A jelenlevõk mindenike a volt lakóbizottsági elnököt, Máthé Enikõt hibáztatta azért, hogy idáig fajult a helyzet, Máthé azonban ennek az ellenkezõjét állította lapunknak, mondván, tulajdonképpen 15 család van, akik nem fizettek, a többi lakóval nem volt gond.
Szerkesztõségünket ezen a héten felkereste Sorbán Ferenc, aki jelenleg az elnököt képviseli annak távollétében, és elmondta, az adósok listáját elküldték a törvényszékhez.
Sorbán úgy látja, hiába fogadkoztak a lakossági gyûlésen egyesek, lesznek, akik nem fognak fizetni.
A törlesztésekkel kapcsolatosan megkérdeztük Lázár-Kiss Barna polgármestert, aki elmondta, õ úgy tudja, hogy az emberek elkezdtek fizetgetni a víszolgáltatónál, eddig nincs tudomása arról, hogy gond lenne.
Az ügyintézõ azt is tudni véli, hogy ez az egész cirkusz azért pattant ki most, mert Máthé Enikõre valaki nagyon rá van állva. Többször is elmondta, ilyen jó elnöke a két tömbháznak még nem volt. Ezért nem érti a mostani vádakat, ugyanis 2009-ben a lakók voltak azok, akik könyörögtek Enikõnek, hogy vállalja el a lakóbizottság elnök tisztségét. Nem hiszi azt se, hogy máshol ne lennének gondok, vagy ne halmoztak volna fel a lakók hasonló, vagy még nagyobb adósságot, õk miért nem kapnak nyilvánosságot? – tette fel a kérdést.
Megerõsítette azt az állítást, hogy volt rendszeres közgyûlés, cáfolta a tömbházszigeteléssel kapcsolatos kijelentést, miszerint nem megfelelõ arányban voltak elosztva, hogy kinek mennyit kell fizetnie. Bár a tömbház le van szigetelve, és mindenki élvezi az elõnyeit, most is akad 3-4 család, aki eddig egy vasat sem fizetett. A szigeteléssel kapcsolatos kifogásokat is túlzónak tartja, azt elismeri, hogy valóban meg van egy-két helyen repedezve a fal, de ez egyáltalán nem akkora baj, mint azt a múlt keddi fórumon felfújták.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 811. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.