Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.03.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 811. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.03.08. Közélet

Növekvõ érdeklõdés a baróti Leader irodában 

Sz. Réka Az Alutus Regió Egyesület helyi akciócsoportja február 21-tõl kezdõdõen elindította második pályázási kiírását. A kiírás több réteget céloz meg, és ennek függvényében változik a pályázatok leadási határideje is, március végéig azonban mindegyik kategória el kell hogy juttassa pályázatát az egyesület székhelyére.
Bardocz Csabától, a baróti iroda technikai szakértõjétõl és Demeter Zoltán animátortól érdeklõdtünk a kiírásokról. Megtudtuk, a pályázatban érdekeltek a mezõgazdaságban tevékenykedõk, a turisztikai tevékenységet folytatók, illetve mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére is vannak kiírások. Elsõsorban negyven év alatti fiatalok, nõk élveznek elõnyt, félig önellátó gazdaságokat, vagy vállalkozásokat támogatnak. A pályázás nem egyszerû, utófinanszírozású pályázatokról van szó, de megéri (5.000 eurótól 50.000 euróig lehet összegeket megpályázni), és ösztönzõleg hat, ha valaki már egyszer nyert el támogatást. A baróti irodában segítséget nyújtanak a pályázni óhajtóknak, megkeresik a számukra legmegfelelõbb pályázatot, eligazítják, hogy milyen dokumentumokra van szükségük, és segítenek pályázatírót keresni, hiszen õk nem írhatják meg a pályázatot. Ezzel kapcsolatosan a szakértõ elmondta, sajnos nincs sok pályázatíró cég Erdõvidéken, akihez fordulni lehetne, erre nagy igény van.
A kész pályázatot a bodoki székhelyen lehet benyújtani. Kérdésünkre, hogy miért nem fogadják el Baróton, a szakember elmondta, a szakmai követelmény elõírja, hogy két szakértõ legyen jelen az átvételkor, egyik megbizonyosodik, hogy formailag rendben van a pályázat, a másik ellenõrzi azt, és mindkettõjük aláírására szükség van. Mivel Baróton egy szakértõ van, ezért ebben a pályázási ciklusban Bodokra kell menni leadni az iratcsomókat, viszont a következõ ciklusban Bodokról jön ki majd Barótra a szakértõ, és így majd itt is elfogadják a pályázatokat.
A pályázatok iránti érdeklõdés növekvõ tendenciát mutat, a szakember szerint ebben a ciklusban Erdõvidékrõl is lehet számítani több pályázatra (az elmúlt ciklusban sajnos egyetlen erdõvidéki pályázat sem volt). Nagyon fontos, hogy minél többen informálódjanak a lehetõségekrõl, ezért az iroda munkatársai e héttõl június 1-ig több mint húsz találkozót szerveznek Erdõvidék-szerte, szinte minden településen (ezen a héten Középajtán, Bölönben jártak). A pályázati lehetõségekrõl további információkat az egyesület honlapján (www.alutusregio.ro) vagy személyesen az irodában igényelhetnek (0267-378988).
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 811. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.