Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.02.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 808. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.02.15. Közélet

Magyar jobboldaliból Román Nemzeti Liberális?

A.E. Szerkesztõségünk a napokban nem mindennapi információ birtokába jutott. A Kovászna Megyei Liberális Párt, M. L. Obreja szenátor kabinetje az Országos Diszkriminációellenes Hivatalhoz fordult egy 2013.01.30-án keltezett átirattal. A címzett dokumentumból kiderül, hogy a baróti Magyar Polgári Párt (MPP) egyik alapító tagja, Hoffmann István újonnan a Román Nemzeti Liberális Párt tagja.
Politikai átállása miatt, az elmúlt idõszakban fõnöke munkahelyén folyamatos akadályoztatásban, politikai diszkriminációban részesítette, mivel nem volt hajlandó az általa felajánlott “szövetség szekerét tolni”. Az érintett személy ezért a kovásznai PNL elnökségéhez fordult támogatásért és segítségért -, mivel a hat hónapja tartó lejárató hadjáratot már nem bírja tovább. Az ügy pikantériája, hogy Hoffmann István az elmúlt nyolc évben a helyi magyar polgári jobboldal egyik oszlopos tagja volt, és a székely önrendelkezés, az autonómia-törekvések egyik élharcosa volt. Bár az utóbbi idõben személyét a párton belül eléggé mellõzték, Hoffmannt sokan továbbra is az MPP eszmeiségével, értékrendjével azonosítják. Így ez a hír komoly érvágás a polgári értékeket vallók táborán, ugyanakkor nyolc év hitele, hirdetett értékrendje kérdõjelezhetõ meg, elsõsorban azért, mert az egyik alapító tag hagyott csapot-papot, és a nem éppen magyarbarát PNL tagja lett.
Szerkesztõségünknek többszöri próbálkozás után, telefonon sikerült elérnie Hoffmann Istvánt. Munkahelyi elfoglaltságára hivatkozva személyesen nem tudtunk beszélni.
Telefonon azt nyilatkozta, mindaddig, amíg ez az ügy peres része nem jár le, addig nem hajlandó kommentálni ezt az eseményt. Amint azonban pont kerül az ügy végére, nyilatkozik lapunknak.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 808. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.