Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.02.01.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 806. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.02.01. Aktuális hírek

Kézhez kapta az elsõ gyermek a közösségi kártyát!

Egy 9 éves sepsiszentgyörgyi kisfiú a 17.112. kártya tulajdonosa. Saját bevallása szerint azért akar közösségi kártyát, hogy ezzel is ösztönözze az Édesanyját a helyi üzletekben való vásárlásra.
Osztálytársaitól hallott a közösségi kártyáról, így figyelt fel rá, és szólt édesanyjának, hogy õk is használjanak a családon belül.
Mozgósítás szavazásra!
A Háromszéki Közösségi Alapítvány javaslatokat vár a lakosság részérõl az Ujjvárossy József közösségi alap felhasználására. Közel 56.000 lejrõl kell döntenie a kuratóriumnak. A javaslatokat legkésõbb február 4.-ig kell elküldeni a hka@hka.ro címre.
Ugyanakkor szavazni is lehet a javaslatokról a www.hka.ro honlapon. Minden vélemény számít!


Erdõvidéki Youth Bank

Hó-ra fel Vargyason!

 Vargyason  Kreatív Gyerekkuckó szervezésében február 1-én, pénteken a 15:30-tól Hó-ra fel! szabadidõs programra várják a gyerekeket, fiatalokat. Sor kerül ügyességi versenyekre is: HÓ-szumó, HÓ-szobrászat, HÓ-csata, valamint téli piknikezésre is.

Régi idõkre emlékeznek

Vargyason a Kreatív Gyerekkuckó szervezésében február 3-án az Unitárius Imateremben 15:00 órától régmúltat megidézõ tevékenységre kerül sor.
Bemutatásra és kipróbálásra kerülnek régi zenei hangszerek, játékok, ezek közül néhányat a gyerekekkel közösen elkészítenek. Meghívott: a helyi unitárius lelkész, Andorkó Ferenc, aki mesél gyerekkori élményeirõl, az akkor használt játékokról.

Felhívás

Kovászna Megye Tanácsának kezdeményezésre 2012-ben faluleírás sorozat indult Székelyföld Települései - Háromszék címen. Az elsõ két kötet (Háromszék honismereti bibliográfiája, Zabola) 2013. január 22-én került bemutatásra.
Terveink szerint a már meglévõ kéziratokat, tematikus leírásokat vagy megjelent tanulmányokat, falufüzeteket bõvíteni szeretnénk szakemberek bevonásával, korszerû, tudományos és olvasmányos kötetekké.
Ehhez a sorozathoz keresünk kéziratban lévõ faluleírásokat, iskolatörténeti, egyháztörténeti és más tematikus összefoglalókat.
Sorozatszerkesztõk: Nagy Balázs (bioversum@gmail.com, Tel. 0267-313335) és Tóth Szabolcs Barnabás (tothszabolcs@kvmt.ro, Tel. 0745-325877)

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 806. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.