Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2013.01.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 803. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2013.01.11. Közélet

Nem a szociális munkások feladata a hótalanítás, járdaszórás

A.E. Több hete bosszúságot okoz a város lakóinak, hogy a városban az utcák, utak nincsenek megfelelõen tisztítva. Ez a szerdai tanácsülésen került szóba. Több tanácsos azt szerette volna tudni, hogy miért szórnak ökölnyi köveket a járdákon, úttesteken, veszélyeztetve ezzel a járókelõk testi épségét? Erre a kérdésre a terembõl valaki azt válaszolta, csupán azért, hogy legyen amivel védekezni a kóbor kutyák ellen. Egyesek azt is kifogásolták, hogy a szociális munkásokkal végeztetik el ezt a munkát, pedig tudhatják, hogy ezek az emberek nem tudnak olyan minõségû munkát végezni, mint egy szakcég. Az egyik tanácsos megjegyezte, inkább fizetett volna két lejjel többet, minthogy nyakát törje az utakon.
Vass Csilla tanácsos (MPP), arra figyelmeztetett, hogy nemsokára kezdõdik az iskola, a gyermekeket reggel óvodába kell vinni, és a járdák rettenetes állapotban vannak a csúszósságukat illetõen. Egyszerûen nem érti, hogy miért van még most is jég a járdákon, fõként úgy, hogy jó ideje már nem hullott nagyobb mennyiségû hó. Az elmúlt hetekben lett volna idõ és alkalom is arra, hogy a járdákon levõ jeget eltûntessék a város utcáiról – vélekedett Vass.
Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, tudomása van a helyzetrõl, jelen pillanatban sikerült megoldani azt a problémát, ami az utcák szórása során merült fel, most a “kövek” helyett finomabb homokot sikerült beszerezni. Az MPP frakció szerint nem helyes, hogy az utcák hótalanítását és csúszásmentesítését a szociális munkások végzik, õk nincsenek ilyen jellegû munkára képezve. Éppen ezért azt szorgalmazzák, hogy ezt a szolgáltatást minél hamarabb adják ki egy szakcégnek. A lakosság is elégedetlen e téren, hiába lenne kötelessége mindenkinek a kapuja elõtt megseperni a járdát, sokan ezt nem teszik meg. Úgy gondolják, cserébe a befizetett adójukért, a városnak kötelessége tisztán tartani legalább az utakat, járdákat, ha egy szakaszon sepregetnek, akkor azt mindenütt tegyék meg! - hangoztatják. Az utak, utcák állapota mellett amolyan “örökzöld” témaként újra szóba kerültek a kóborkutyák. Az EMNP és az MPP frakciója kíváncsi volt arra, hogy a polgármesteri hivatal mikor oldja meg a kutya-kérdést Baróton. Az ülésen elhangzott, hogy áprilisban valószínûleg eltakarítják az állatokat a városból.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 803. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.