Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.12.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 801. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.12.21. Aktuális hírek

Kinek drága az emlékmû?

A.E.A túlságosan is magas telekár miatt elutasította a tanács azt a határozatot amely a Millennium emlékmû területének megvételérõl szólt. Mivel ez a határozat kétharmados többséget igényelt, így az RMDSZ hiába szavazott mellette, az EMNP és az MPP tartozkodott. Õk úgy látták, hogy túlságosan is magas árat kér (60.000 ezer új lejt) a tulajdonos egy olyan beltelekért, ami becslésük szerint nem ér annyit. Álláspontjuk mellett kitartottak akkor is, amikor a polgármester tudomásukra hozta, hogy ennél olcsóbban nem fogják megkapni a területet. A tulajdonos ugyanis kerek perec leszögezte, márpedig a telek ára 60.000 ezer új lej. Azzal egyébként mindhárom frakció egyet értett, hogy azt a területet mindenképpen gondozni kellene, parkot, valamint parkirozót alakítani ki oda, többek között azért, hogy ne csak a roma szekerek parkoljanak ott. Ez az egyetértés azonban amikor az árról volt szó ismét szertefoszlott.
Az RMDSZ azzal érvelt, hogy ott egy lassan már 11 éves problémával néznek szembe amit meg kell oldani, Pál-Szilágyi Zoltán, mint baróti lakos szólalt fel, ennek kapcsán.
“Miért nem oldjuk meg most, amikor erre van pénz, megvárjuk, amig ott az emlékmû teljesen tönkre megy? Senki nem akar oda mást építeni mint egy parkot és egy parkírozót” - fogalmazott.
Antal Mihály EMNP - s tanácsos is hasonló elven volt mint tanácsos kollégája, ám az árat elfogadhatatlannak tartotta, ezért a tartozkodás mellett tette le voksát.
Lázár-Kiss Barna, polgármester, ezt a helyzetet amolyan patthelyzetnek látja, mindenki akarja de azért mégis egyesek tartózkodnak. Megérti a tanácsosok hozzállását, arra kérte a két frakciót menjenek és tárgyaljanak a tulajdonossal, és amennyiben sikerül jobb belátásra bírni, hogy engedjen az árból, akkor õ nem hárít akadályt az elé, hogy ne vegyék meg. Ettõl, hogy most nem szavazták meg, azt a területet úgy is rendbe fogja tenni, az egésznek csak annyi szépséghibája lesz, hogy az a rész úgy marad ahogy most van.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 801. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.