Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.11.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 797. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.11.23. Aktuális hírek

Piaci árak

Sz.Réka A szerdai piacon a megszokottnál kevesebb érdeklõdõ nézelõdött.
A zöldségfélék közül a padlizsánt 1,50 lejért lehetett megvásárolni. A muroknak kilója 1,50 lej, de lehetett zsákoslag is vásárolni 15 lejért. A petrezselyemé 4 lej, a zeller kilója 4 lej, a fehérpaprikának az ára 3 lej, a kápiapaprikát 3 lejért lehetett megvásárolni. A paradicsompaprika (gogos) kilójáért 2-2,50 lejt kértek, a csípõspaprika kilója pedig 6-10 lej. A hagymának kilója 1,50-2 lej, a vöröshagymáé 2,50-3 lej. A krumpli ára 1,20 lej, több helyen árulták zsákokba rakva is. A karfiol kilójáért 3 lejt kértek, a káposzta kilójáért 0,60-0,70 lejt. A paradicsomot 4-5 lejért lehetett megvásárolni, a karalábé darabjáért pedig 2 lejt kértek. A fokhagyma kilójáért 6 lejt kértek, a friss spenót kilója 7 lej, a friss salátának fejét 1,50-2 lejért kínálták. A jégretek kilója 5 lej, a friss hónapos reteknek pedig 1,50-2 lej kötése, a céklát 1,50-2 lejért lehetett megvásárolni.
A gyümölcsök közül a szõlõ kilója 7 lej, a körtéé 3-4 lej, az almáé 2-3 lej, a narancs 5, a mandarin 6,50, a kivi 6,50 lej/kg, a grépfrútnak kilója 6,50 lej. A dióbélnek kilója 30 lej.
A gabonafélék közül a búzának, törökbúzának vékája 20 lej, az árpának 18 lej, a zabnak 14 lej vékája, a napraforgómagnak 3 lej kilogrammja.

Baróton is beindult a HKA ifjúsági programja!

A tavaly Sepsiszentgyörgyön futtatott nagy sikerû FIKA program idéntõl Baróton is beindul, Youth Bank, azaz Fiatal Bankár néven. A YB nemzetközi szinten levédett márkanév, így az ifjúsági akció országos program égisze alatt fut.
A baróti HKA iroda szervezésében összesen hét önkéntes fiatal kezdi meg tevékenységét a YB programban. Az elkövetkezõ hat hónapban komoly szervezõi munkát végeznek azért, hogy összegyûjtsenek 2.000 lejt Erdõvidéken, amibõl egy ifjúsági tábort fognak megszervezni a nyáron, erdõvidéki fiataloknak. Fontosnak tartják az önfejlesztést, és olyan célra kívánják fordítani a gyûjtött pénzt, ami számukra hasznos és segíti õket abban, hogy sikeressé váljanak és érvényesülni tudjanak az életben.
A tevékenységek heti rendszerességgel zajlanak, rendszeresen találkoznak, tervezgetnek, tapasztalnak. November végén egy kétnaposfelkészítõre kerül sor Sepsiszentgyörgyön, az országos program egyik képviselõje tart elõadást az adománygyûjtés módozatairól.
Támogassuk fiataljainkat céljaik megvalósításában!
HKA hírszolgálat
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 797. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.