Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.11.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 796. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.11.16. Művelődés

sz.réka A WEBKastély elnevezésû internetes vetélkedõre Erdõvidékrõl két csoport nevezett be, az olaszteleki Daniel kastélyt népszerûsítõ Danielek Apródjai, aki már tavaly is megmérettette magát, és második helyezést ért el, valamint az idén kedvet kapó vargyasi csoport, a Zöld Lovagok, akik a vargyasi Daniel kastélyt tették ismertebbé a verseny során. Mindkét csoport kiválóan versenyzett, az olasztelekiek elsõ, a vargyasiak második helyet szerezve a vetélkedõn.
A szervezõk célja a versennyel közép és hosszú távon gazdasági és társadalmi szerepet biztosítani az Erdélyben található kastélyok, kúriák számára olyan formában, amely fenntarthatóságot biztosít a kulturális örökséget képviselõ értékek megõrzése mellett.
Az olaszteleki Danielek apródjai négy próbán elsõ helyezést kapott a zsûritõl, a közönség szavazatai pedig mind az öt próbán az elsõ helyre választotta a csapatot.
Internetes bemutatkozójukban az alábbi szöveg áll: Az "Olaszteleki Danielek apródjai" csapat tagjaiként csak páran vagyunk azok közül, kik máris tanúi lehettünk az elsõ új hajtásoknak, a kastélynak a közösség életébe való újbóli bekapcsolódásának és tevékeny résztvevõi az újra életre kelõ kastély körül szervezõdõ közmûvelõdési életnek, néhányan azon sokak közül, akik nem csak hiszik, hanem már látják is e rangos örökség újonnan felragyogó fényét.
A vargyasi Zöld Lovagok kezdõkként megállták helyüket a versenyben, máris második helyen végezve. Õk így vallanak magukról: A vargyasi Daniel-kastély zöld lovagjai szívünk ügyének tekintjük díszes lakunk megismertetését a világ apraja-nagyjával. Minden rendbéli atyánkfiát okítjuk õseink hagyományainak, erényeinek tiszteletére és követésére, a mi Urunk által adományozott földi kincseink védelmezésére. Esküt tevén vasparipáinkon lovagolva óvjuk szép egünket. Jer hát szép kastélyunkba tudást szomjazó vándor!
Mindkét csapat egy brüsszeli kirándulást kapott jutalmul, az ünnepélyes díjátadásra a honlap szerint 17-én kerül majd sor.
A csapatok november 27-én a Tortoma önképzõ kör meghívottjai lesznek, ahol beszámolhatnak eredményeikrõl.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 796. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.