Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.11.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 794. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.11.02. Közélet

Baróton beindult a Brumi Játszóház

Kreatív kézmûves foglalkozások szezonálisan, ünnepek, események köré szervezve, egy-egy technika elsajátítása, általában 3 éves kortól egészen felnõtt korig - így jellemezhetjük a vargyasi Kreatív Gyerekkuckónk tevékenységét. A változatos korösszetétel miatt általában 3-4 alkotás megvalósításához készítünk elõ alapanyagokat.
Alapelvünk, hogy a gyermekekkel nagyon jó személyes kapcsolatokat alakítsunk ki.
A célunk az, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy ez nem egy kötelezõ alkotó feladat, hanem egy nagyszerû élmény, amely által játékosan tanulhat, és kinyílhat a világ felé - beszélgetünk, zenét hallgatunk. Élményeket mesélünk tevékenykedés közben, ahol inspirálják egymást a csoport többi tagjával, saját fantáziája és tempója szerint haladhat, ráadásul mindezt változatos társaságban, de az alkalmazkodást megtanulva; ami egyben kapcsolatépítõ, "barátszerzõ" idõtöltés is.
Az egyéni alkotókészség kibontakoztatására törekszünk, nagy hangsúlyt fektetve az önállóságra, a kisebbek számára lehetõséget biztosítunk, hogy szüleikkel együtt munkálkodhassanak, közös élményeket szerezzenek.
Október 26-án, a baróti Mûvelõdési Ház kistermében a 2012-2013-as tanév elsõ kézmûves foglalkozására került sor a Brumi Játszóház keretén belül. Családias hangulatban telt el a több mint 3 órás kézmûves foglalkozás, a várakozást felülmúlta a változatos korosztályú érdeklõdõk száma. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták számukra a legérdekesebb foglalkozásokat, a legkisebbek édesanyjukkal kézmûveskedett, de volt olyan is aki édesapjával közösen is barkácsolt.
Elkészíthettek négy különbözõ õszies dísztárgyat: Madárijesztõ mágnes, Vigyorgó Papírtök, képrámás Cini egér, tenyérlenyomatból készült Szupertûzoltók, mindezekbe ügyesen érvényesítették saját ötleteiket is.
Köszönet a Baróti Mûvelõdési Ház alkalmazottjainak és a Baróti Polgármesteri Hivatalnak.
Dobai Mária
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 794. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.