Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.10.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 791. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.10.12. Aktuális hírek

Dénes István emléktúra 2012
Honismereti túrasorozatunk harminckettedik kirándulására, az idei Dénes István emléktúrára október 13-án, szombaton kerül sor. Úticélunk: Apáca - Tolvajos cseppkõbarlang - Ágostonfalva. Túravezetõk: Lõrincz Sándor és Szabó Imre.
Gyülekezõ 8.30 órakor a baróti unitárius templom elõtti parkolóban. Emléktúránk néhai Dénes István (1954-2005) geológus-barlangkutató, baróti temetõben található síremlékének megkoszorúzásával kezdõdik, majd a baróti unitárius templom meglátogatását követõen autóbusszal az apácai katonaság szomszédságában található Remete patak völgyéig utazunk. Innen a Hegyi úton, a mészkõbánya és a Csergõkút karsztforrás irányába közelítjük meg, a 401 méter hosszú Tolvajos csepkõbarlangot, amelynek meglátogatását követõen a Töpe patak völgyét érintve jutunk el az Olt alsórákosi szorosába. Miután megpihenünk az ürmösi Tepõ tövénél, folytatjuk utunkat Ágostonfalváig, ahonnan majd autóbusszal érkezünk vissza Barótra.
A túra gyalogos részének becsült hossza 20 km. Minden korosztály képviselõit szeretettel várjuk, de túráinkon a 14 éven aluli kiskorúak, csak felnõtt kísérõ társaságában vehetnek részt. A barlangot meglátogatni szándékozóknak ajánljuk, hogy hozzanak külön, vizes barlangászáshoz alkalmas ruhát, lábbelit és világítóeszközt magukkal. Honismereti túrasorozatunkról további információkat a http://erdovidek.weebly.com honlapon találnak, vagy a 0746-089140-es telefonszámon, Demeter Zoltántól igényelhetnek.


- erdõvidéki -<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 791. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.