Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.09.14.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 787. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.09.14. Közélet

Bodos népe ünnepelt

Szeptember 9-én, Bodosban ünnepi istentisztelettel kezdõdöt a falu ünnepe. Ezt követõen mindenki bevonult a református egyházhoz tartozó kántori lakás udvarára, ahol folytatódtak a programok. Színes, változatos programokkal igyekeztek emlékezetessé tenni a szervezõk az odalátogatók számára a falunapot, melynek fõszervezõje, Józsa József sikeresnek könyveli el az idei rendezvényt, többek között azt, hogy a fiatalok kitartóan melléálltak, és segítették a programok összeállításában és levezetésében egyaránt. Továbbá ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy mindig szükség van egy falunapra, ezáltal is közelebb kovácsolódnak az emberek egymáshoz, és könnyebben tudják megélni a nehéz és gondterhelt mindennapokat. Visszatérve a programokhoz, a bevonulás után a helyi óvodások léptek színpadra, õket váltották az I-IV. osztályos tanulók, furulya, tánc- és ének repertoárral. Zárásként pedig a nõi asszonykórus népdalokat énekelt. Egy kis szünet után megérkeztek a Csala Kürtje fúvószenekar és a Tanulók Háza mazsorettcsoportja, melyek közösen léptek fel az elõadást nézõk örömére. A kulturális program ezzel zárult, az esti koncertet leszámítva, melyet az Erdõvidék Band adott elõ. A szórakoztató programok a következõk voltak: Kötélhúzás a gyerekeknek és felnõtteknek egyaránt, zsákban ugrás gyerekeknek, aszfaltfestés. A felnõtt korosztály még erõpróbán, sörivó versenyen, illetve favágó versenyen is részt vehetett. Minden vetélkedõ után a három legjobb díjat és oklevelet kapott, melyet a Füller kft., Dávid Ildikó, Gálicza Enikõ, Józsa József és a közbirtokosság ajánlott fel. A vendégek és a fellépõk ellátását a polgármesteri hivatal biztosította, a tûzijátékot pedig a helyi közbirtokosság vásárolta meg.
Az esti koncert elkezdése elõtt egy meglepetésben volt részünk, a nagybaconi fúvószenekar a fúvóstalálkozóról visszafele nem állt meg Nagybaconban, hanem Bodosig vezetett az útjuk az ott ünneplõk örömére, hisz mindenki boldogan fogadta õket, a koncert és a tûzijáték után is jó ideig szórakoztatták az ottlevõket. Az ünnepségrõl nem hiányzott a bodosi szilvapálinka, a flekken, a miccs és a sör sem.
A szervezõ a lap hasábjain keresztül szeretné megköszönni a támogatóknak az önzetlen hozzáállást: Baróti Polgármesteri Hivatal, Bodosi Közbirtokosság, Füller kft., Dávid Ildikó, Gálicza Enikõ, Dávid Alpár, Józsa József, Dimény János. Az anyagi támogatókon kívül külön köszönet a kulturális programok elõadóinak és betanítóinak egyaránt.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 787. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.