Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.31. Közélet

A szociális munka nemcsak nõknek való

A.E. A szociális munkások tevékenységét általában többen élénken szokták figyelni, hiszen az emberek zöme kíváncsi arra, hogy a segélyre jogosultak vajon elvégzik-e azt a munkát, amit kiadnak nekik. Az elmúlt idõszakban többféle megítélés illette azon réteget, mely a szociális munka elvégzésére kényszerül, éppen ezért kíváncsiak voltunk, hogy jelen pillanatban milyen munkákat végeztetnek el a szociálisokkal Barót területén.
Szakács László alpolgármestertõl megtudtuk, hogy hónap végére sokkal kevesebb személy jön be dolgozni, így nem lehet akkora munkákat végeztetni, mint például hónap elején, amikor jóval többen vannak.


“Az iskolakezdés elõtt leginkább a környék iskoláiban tevékenykednek, itt az iskola karbantartói személyzetével közösen végeznek munkákat. A napokban a városi strandál voltunk, ott leengedtük a vizet, és kimostuk a medencét, valamint füvet kaszáltunk. Most az iskolapályán dolgozunk, tisztítjuk ki a futópályát, mert nagyon benõtte a fû, Bodosban az iskola cserepezésnél is besegítettünk, Felsõrákoson pedig az iskola kerítésjavításában.
Bibarcfalván a kultúrotthonnál új vaskaput szerelt fel a helyi tanács saját pénzén, ebbe is besegítettek a szociálisok - tájékoztatott az alpolgármester.
Elmondta azt is, hogy a szociális munkások zöme baróti, de vannak Felsõrákosról, Bibarcfalváról és Bodosból is.
Folyamatosan ott van valaki mellettük, és ellenõrzi, hogy miként végezték el a kiszabott munkát: “Leginkább férfiakat tennék fel a munkáslistára, hiszen nemcsak burjántépésbõl és sepergetésbõl áll a szociális munka, ennek ellenére, nagyon kevés a férfi munkaerõ, így komolyabb munkát már nehezen tudunk elvégeztetni velük. Ezt a jövõ hónaptól már ki akarjuk küszöbölni, így õket akarjuk majd feltenni a listára, ha tetszik, ha nem. Figyelünk arra is, hogy senki se hiányozzék igazolatlanul, ha ezt mégis megteszi, akkor azzal játszik, hogy elvágják a pénzt, most is van négy esetünk, ezek a személyek valószínûleg új dossziét kell majd összeállítsanak, mivel nem végezték el a munkát.“.
Az alpolgármester reménykedik, a megfelelõ hozáállással az emberekkel elõbb-utóbb meg lehet értetni azt, hogy a munkára való kötelezettség nem büntetés.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.