Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.31.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.31. Aktuális hírek

Barót Unitárius Egyház: özv. Bartha Józsefné szül. Kiss Anna életének 79. évében 2012. augusztus 27-én elhunyt.
Református Egyház: 2012. augusztus 18-án keresztségben részesült Boda István, a Boda István és Bogyor Mária szülõk kisfia.
2012. augusztus 25-én keresztségben részesült Molnár Kriszta-Csilla, a Molnár Árpád és Antal Szõcs Tünde kislánya Kézdivásárhelyrõl.
2012. augusztus 25-én keresztségben részesült Lukács Emma, a Lukács Ferenc Zsolt és Schönauer Andrea szülõk kislánya Budapestrõl.
Erdõfüle 2012. augusztus 26-án Csog Levente újszülött, a Csog Levente és Molnár Mária Magdolna szülõk gyermeke keresztségben részesült.
2012. augusztus 25-én 60 éves kortárstalálkozót tartottak, ünnepi istentisztelet keretében.
Nagybacon Veres István és Kolumbán Enikõ gyermeke Veres Henrietta újszülött, 2012 augusztus 25-én keresztszségen részesült.
Ördög Béla és Mihály Zsuzsánna ifjú pár 2012. augusztus 25-én házasságkötése alkalmában egyházi áldásban részesült.
Szárazajta Ünnepi istentisztelet keretében és mûsoros ünnepéllyel összekötve 2012. augusztus 25-én 50 éves kortárstalálkozót tartottak.
Olasztelek 2012. július 22-én Lázár Elena Barbara és Lázár Kitti Edit, a Lázár Csaba és Demeter Annamária szülõk gyermekei keresztségben részesültek.
2012. augusztus 18-án Ferencz András Albert és Ferencz Árpád, a Ferencz Árpád és Kolumbán Erzsébet Ilona szülõk gyermekei keresztségben részesültek.
2012. augusztus 18-án Szabó Tamás és Szabó Bence, a Szabó Gábor Jenõ és Péter Erika szülõk gyermekei keresztségben részesültek.
Kolumbán Vidorné szül. Lõrincz Szeréna életének 84. évében 2012. augusztus 19-én elhunyt.
Köpec Életének 80. évében 2012. augusztus 21-én elhunyt id. Derzsi Balázs.
Életének 87. évében 2012. augusztus 25-én Bocz Ida elhunyt.
Vallásórás gyermekek újzsengei evangélizációs napokon vettek részt, de. 10-14 óráig.
Bardoc 2012. augusztus 14-én keresztségben részesültek a Tókos Erzsébet és Váncsa József alábbi gyermekei: Erzsébet, Szabolcs, Éva, Sándor, Mária, Elemér Levente.
2012. augusztus 25-én házasságot kötött Lázár András és Bedõ Erzsébet Andrea ifjú pár.
2012. augusztus 26-án az újzsengei istentisztelet keretében megújították konfirmációi fogadalmukat azok, akik 50, illetve 25 évvel ezelõtt konfirmáltak.
Felsõrákos Római Katolikus Egyház: Tankó György életének 45. évében 2012. augusztus 24-én elhalálozott.

Hétrevaló 

Életünk naponkénti tartozéka a tükör, melyet szinte a megszokottság természetességével használunk. Kevesen tudják azonban, hogy eredetileg fémbõl öntött és csiszolt felület, ovális vagy kerek formájú, többnyire díszes nyéllel ellátott tárgy volt. Üvegbõl készült változatukkal csupán a római korban találkozunk elõször. A bibliai írások ritkán említik, pedig a forgónyéllel ellátott bronzból vagy ezüstbõl csiszolt felület, mint tükrök nélkülözhetetlen eszközei voltak az elõkelõ zsidó nõknek éppúgy, mint az egyiptomiaknak még akkor is, ha ezek a többnyire konvex tükrök a valósághoz nem mindig közelálló képet mutattak. Nagy áldozat volt az asszonyoktól, amikor tükreiket a szent sátor pitvarában álló rézmedence készítéséhez odaajándékozták (2 Mózes 38,8. verse). Félelmetes ítélet, amikor Isten a hiú júdai nõk ékszerei közül a tükröket is eltávolíttatja. Jób szerint a tükör a menny ragyogását és szilárdságát is példázza. Amikor az Újszövetség a “tükör által homályosan látunk” kifejezést használja a színrõl színre látás ellentéteként, akkor elõször is a fémtükörrõl lehet szó, amely rámutat a prófétai és a krisztusi látás közti különbségre. Képletes formában a tükör jelentheti az Isten dicsõségét szolgáló ember lelkét, de maga az Ige is tükör az azt hallgató  vagy olvasó személy számára. Mindennapi életünkben nemcsak a testi külsõnek valamilyen rendellenességét, hanem a léleknek milyenségét is felmutathatja, ha õszinte önvizsgálatban a szívünket tükrözzük meg, beletekintve abba, mint az élet konyhájába. Nem szabad félni a tükörbe nézéstõl, még akkor sem, ha rettenetes képet mutat fel testi-lelki valóságunkról. Talán segítõ eszköz lehet dolgaink rendbetételéhez. A tükör, mint tárgy így válhat segítõeszközzé, mely jelentésében ennél sokkal több. Ne féljünk használatától egyik formájában sem. <<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 785. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.