Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 784. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.24. Aktuális hírek

Nem jön a végrehajtó?

Sikerült a megegyezés a Sigapress és a baróti tanács között, amelynek értelmében haladékot kaptak, így egyelõre nem zárolják  a hivatal bankszámláit - tájékoztatott Lázár-Kiss Barna polgármester, aki elmondta, ebben az évben a városnak ki kell fizetnie a Sigapressnek egymillió új lejt, jövõ év március 31-ig pedig 450 ezret, a fennmaradó 400 ezer lejt június 30-ig kell törleszteni. Lázár úgy látja, hogy ezek a kiadások a jövõ évi költségvetést is nagyon megnyírbálják, tehát emiatt jövõbe szûkösen kell gazdálkodni. Arra a kérdésre, hogy folyamodik-e ez ügyben újabb perekhez, lesz-e számonkérés, tagadólag válaszolt, de nem zárta ki ennek ellenkezõjét sem. A város elöljárója hangsúlyozta, õ elõre tekint, a közösség érdekeit tartja szem elõtt, emiatt nem lát értelmet az effajta megnyilvánulásokban. A Sigapressel a megkötött egyezség kétoldalú, ami azt jelenti, hogy az udvarhelyi cég garanciát vállalt arra, hogy törlessze adósságát a maga részérõl a város fele jövõ év júniusáig. 

Az Igazság Napja

Szeptember elsején az - Igazság Napján - politikamentes demonstrációra szólította fel a sepsiszentgyörgyi Mikó-ügyben Erdõvidék lakóit az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint Barót város polgármestere, Lázár-Kiss Barna. A hivatalban megtartott sajtótájékoztaton jelen volt Szép Béla az EMNP helyi elnöke, Egyed Emõke a baróti EMNT elnöke, valamint a város polgármestere.
A közös fellépés egyfajta együttmûködést is jelenthet majd az elkövetkezõkben, a jelenlévõk elmondták, õk elsõsorban a közösség érdekeit tartják szem elõtt, emiatt sem szeretnék azt, hogy ezen kezdeményezés politikai színezetû legyen. Ez most egy magyar ügy, amikor minden magyarnak kötelessége kiállni e mellett - fogalmaztak a demonstráció szervezõi. Lázár-Kiss Barna polgármester és Szép Béla EMNP elnök aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a hatalom vissza akarja szerezni magának az egyházaknak viszszaszolgáltatott ingatlanokat, ez ellen határozottan fel kell lépni, ha ezt nem tesszük most meg, akkor elindulhat egy lavina, aminek leginkább a szórványban kisebbségben élõ magyarság issza meg a levét.
Szombaton szeptember elsején 10 órától ingyenes autóbusz indul a város központjából a sepsiszentgyörgyi tiltakozó akcióra, a szervezõk kérik, hogy a résztvevõ személyek idõben jelezzék szándékukat a 0757-302589 (Kolumb Beáta), vagy a 0267-377790 (baróti Néppárti iroda) telefonszámokon.

Szerkesztette: Albert Egon
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 784. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.