Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 783. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.17. Közélet

Sarkadon járt Barót polgármestere

A.E. Nyolctagú küldöttség vett részt múlt héten Sarkad testvértelepülésen, Baróton kívül jelen volt Snagov, valamint a németországi Niestetal település delegációja.
A nyolctagú küldöttségben a hivatal képviselõi mellett voltak üzletemberek, egyesület képviselõi, valamint párttagok az RMDSZ és az EMNP részérõl. Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, hogy nem amolyan városnapokra voltak hivatalosak, egy szûk, kimondottan önkormányzati képviselõkkel voltak együtt, ezért elsõsorban kapcsolatépítõ találkozás volt. “Amikor megérkeztünk a szálláshelyünkre, az elsõ személy, aki fogadott minket, baróti volt, leánykori nevén Kónya Éva, az egykori baróti karmester lánya, aki elmondta, hogy szívesen eljönne Barótra énekkarával egyet énekelni, hiszen ott Sarkadon is van egy kórus. Érdekes, hogy két éve, hogy testvérkapcsolatban vagyunk, és nem tudtuk, hogy ott van a városnak egy olyan kórusa, ami Baróthoz is köthetõ.
Sarkad nagyjából akkora város, mint Barót, és ott is nagy a munkanélküliség, már ami a helyi lehetõségeket illeti, az emberek ott is eljárnak máshová dolgozni a megélhetésükért. Ott azonban észrevehetõen jóval nagyobb állami részrõl a hivatalok támogatottsága, így sokkal elõrébb vannak, mint mi. Láttam néhány olyan jól mûködõ vállalkozást, ami bizony elgondolkoztatott, példának említenék egyszerû pálinkakifõzdéket, vagy a közétkezdét, ami 1500 személynek biztosít naponta meleg ételt.
A közelben mûködõ tógazdaság is egy olyan modell, amit itthon meg lehetne valósítani, itt elsõként a város felsõ határában lévõ tóra gondolok (keleti-tó). A sarkadi Éden-tónál is lehet horgászni, de az effajta tevékenység mellett egyéb szórakozási lehetõség is biztosított”.
A polgármester úgy véli, ezek olyan vállalkozások, amelyek viszonylag kevés befektetéssel hosszú távon hasznot és megélhetést hozhatnak, érdemes elgondolkodni rajta.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 783. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.