Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 783. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.17. Közélet

Még mindig nem nyitották meg a baróti strandot 

A.E. Bár már víz van benne, még mindig nincs hivatalosan átvéve az a létesítmény, amely elõzetes számítások szerint 650 ezer euróba került, igaz, a városnak egy lejébe sem került a beruházás, mégis sokan türelmetlenül teszik fel nap mint nap a kérdést: mikor nyílik meg a strand? Lázár-Kiss Barna polgármester egyelõre nem hajlandó átvenni a létesítményt, mindaddig, ameddig mûszakilag is nincsen teljesen rendben. Megtudtuk, hogy jelen pillanatban is dolgoznak, most a vízmelegítõ csöveket szerelik be, ám az egyik legnagyobb gondot a kanalizálás okozza, egyelõre megoldásra vár. Több éve már, hogy nincs strandja Barót városának, a hiányát legfõképpen a fiatalok szenvedik meg, hiszen hiába ért véget a nyár, a strand kapui mégis zárva maradtak, kíváncsiak voltunk, hogy az itteniek hogyan ítélik meg a fennálló helyzetet.

Elsõként Weithaler Walter, helyi tanácsost (RMDSZ), kérdeztük, aki leginkább a fiatalok érdekeit képviseli, hogy mondja el véleményét: “Mint szórakozásra vágyó fiatal nagyon hiányolom, hogy nem mûködik a baróti strand. Mint a fiatalokat képviselõ tanácsos, ismerem a beindítással járó problémákat, nehézségeket, másrészt úgy gondolom, hogy örvendenünk kellene annak, hogy van valamiféle elõrehaladás a városban, hiszen az elmúlt tíz évben szinte semmi sem történt. Ehhez képest, most tiszta ingyen kaptunk egy új létesítményt.
Bár a tanácsos türelemre int, a fiatalok zöme mégis értetlenül áll a késés elõtt, azzal viszont mindenki egyet ért, hogy igenis szüksége van az erdõvidéki embernek arra, hogy legyen egy ilyen szórakozóhelye is.

Oláh József, 30 éves, Barót: Az, hogy nem nyílott meg a strand, szerintem annak tudható be, hogy elhamarkodott volt a felépítése, és nem volt egy igazi stratégia kifejlesztve a kezdeményezõk és a régebbi helyi vezetés között.
Nem tudom, hogy mennyibe került, és nem is az én dolgom, de egy egyszerûbb, annál praktikusabb szórakozóközpontot lehetett volna oda építeni. Sajnos a bürokrácia miatt nem vehette igénybe már a nyártól a strandolni vágyó erdõvidéki.
A mostani városvezetés remélem, megoldja ezt a problémát, hiszen ez is egy újabb infrastruktúra kiépítésének lehet a kezdõ útvonala.

Józsa Attila, 28 éves baróti lakos, jelenleg Kolozsváron dolgozik: Sajnálatos tény, hogy itthon nincs semmilyen kikapcsolódási lehetõség a fiatalság számára, még annyi sem adatott meg, hogy elmehessenek strandolni. Sok fiatal nem tudja megengedni magának azt a “luxust”, hogy felmenjen Uzonkába, nemhogy máshová.
Ha itthon megvolna a strand, ez valamelyest feloldaná a fiatalok mindennapjainak egyhangúságát, és szórakozás terén a kevésbé tehetõseknek is alternatívát nyújtana.

Balázsi Loránd, 25 éves, Olasztelek: Mindenképpen szerettem volna, ha megnyílik idén a strand.
A környékbeli fiatalok nevében is mondhatom, hogy lett volna érdeklõdés, hiszen ráuntak már arra, hogy hétvégenként legtöbbször csak a kocsmákba mehetnek.

Szász Andrea, 22 éves, Barót, egyetemista: A városi strandokat nem igazán kedvelem, igaz, ha már megvan, jó lett volna, ha megnyitják már az idéntõl.
Amit azonban ideje lenne megérteni, jó lenne, ha valamit immáron rendesen is megcsinálnának, úgy, ahogyan azt kell, még ha idõbe telik is. Itt nálunk sajnos az a szokás, hogy általában félkész munkákat végeznek.

Szekeres Szidónia, 18 éves, frissen végzett diák: Valószínûleg okkal nem nyitották meg, gondolom senkinek sem érdeke, hogy poénból zárva tartsa. Egyszerûen nem volt lehetõség a megnyitására. Ennek ellenére, ha eszembe jut, hogy nincs egy strand a környéken, – s hogy egyet fürödhessen az ember egészen Uzonkáig kell menni, – haraggal tölt el, fõként az a tudat, hogy ennyire sem képesek a helyi illetékesek.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 783. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.