Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.08.03.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 781. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.08.03. Közélet

Újra kell gondolni a vidék hulladékszolgáltatását

A.E. A múlt csütörtökön megtartott baróti tanácsülésen terítékre került, amit már hetek óta lehetett hallani, hogy gond van a szelektív hulladéktárolás pályázatának elszámoltatásával. Ennek következtében ha perbe fogják a várost, akkor viszsza kell fizetni a nyolcszázezer eurót, természetesen nemcsak a barótiak kell zsebbe nyúljanak, hasonló helyzetben vannak a vidék községei is. Az ülésen a volt polgármester inkább valós-, vagy vélt igazát próbálta bizonyítani, s nem azt, hogy miért nem lehetett teljesíteni a pályázat követeléseit. Lázár-Kiss Barna elöljáró elmondta, sajnos az egész úgy ahogyan van, nem elfogadható, vagyis nem felel meg az Unió követeléseinek, ennek kapcsán újra kell gondolni a vidék hulladékszolgáltatását. A legnagyobb gond azzal van, – mutatott rá a polgármester –, hogy nem szabadott volna kiadni semmilyen egységnek a szolgáltatást, fõként nem olyannak, amely profitorientált. Egyetlen megoldás létezett volna, ha a régió hozza létre azt, és a hivatalok keretén belül mûködik, erre lett volna lehetõség a kistérségi fejlesztési egyesület segítségével, de ez nem történt meg.
Azt is nevetségesnek tartja, hogy egy szemétszolgáltató hó-és portalanítást végez, fõként úgy, hogy mindenki látja, ez az utóbbi években miként mûködött, erre mihamarabb más megoldást kell találni. Arra is felhívta a figyelmet, hogy lejárt a két év, mely idõ alatt a KVG ZRT nem emelt szemétszedési árakat, erre a szerzõdés megkötésekor ígéretet is tett, most azonban nem lehet tudni, hogy emelkednek-e majd a szolgáltató árai.


A takarítás mindenkire érvényes!
Azzal a felhívással kapcsolatosan, hogy ezentúl mindenki köteles megtakarítani Baróton és a hozzátartozó falvakon a saját portája elõtti területet, több lakos azzal a kérdéssel fordult szerkesztõségünkhöz, hogy mi lesz azokkal a személyekkel, akik egyszerûen nem tudnak ennek eleget tenni, mivel vagy idõsek, vagy betegség miatt erre képtelenek. A polgármester elmondta, ez alól senki sem kivétel, így mindenki köteles ezt megtenni, aki pedig nem tudja vállalni, annak a hivatal munkásai végzik majd el, ám ezért fizetnie kell, négyzetméterenként egy lejt.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 781. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.