Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 780. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.27. Magazin

Az Európai Uniónak már folyamatban van egy stratégia programja, a WaterCore név alatt ismertté vált projekt, amelyben Hessen tartomány Környezetvédelmi, Energetikai és Mezõgazdasági Minisztériuma, mint vezetõ partner vesz részt 13 partnerrel az oldalán. Több ország regionális intézménye csatlakozott a kezdeményezéshez Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Hollandiából, Magyarországból és Romániából. A nem titkolt klimatikus változások, a globális felmelegedés, a szélsõséges idõjárási elemek, amelyek egyre súlyosabb aszályokat okoznak, fenyegetést jelentenek Európa lakosságára nézve. A szakértõknek, valamint a politikai döntéshozóknak együtt kel mûködniük az vízhiány által elõidézett veszélyezettség csökkentése érdekében.
Az együttmûködés egyik végterméke az a "best practice handbook" kiadvány lesz, amely konkrét gyakorlati példákon keresztül ad praktikus útmutatást a helyi, illetve regionális szektorban mûködõ szakemberek, intézmények részére. Az európai vízgazdálkodás különbözõ területein tevékenykedõ szakembergárda által összeállított dokumentáció megvalósult, a gyakorlatból vett példaértékû projekteken alapul. Ezen ajánlások gyûjteménye "a legjobb ötletek" továbbadását, terjesztését tûzte ki célul Európa különbözõ régiói között. A jelenleginél szorosabbra kell fûzni az aszálystratégiával foglalkozó szakemberek együttmûködését, a "buying-selling" elv követése mellett át kell adni azt a tapasztalatot és tudást, amellyel rendelkezünk, de nem volt platform, ahol az együttmûködés megvalósulhatott volna.
folytatjuk Szeles Imre<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 780. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.