Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.27.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 780. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.27. Közélet

“A millenmlékmû nem RMDSZ-es”

A.E. Az elõzetes elképzelések ellenére úgy tûnik, mégsem sikerül Baróton idén “kiszabadítani” a millennium emlékmûvet. Az államalapítás ezredik évfordulójára emelt emlékmû kálváriája 2004 után kezdõdött, akkor, amikor a nemrégiben leváltott polgármester került hatalomra. Az évek során az alkotás  háttérbe szorult, szemmel láthatóan nemkívánatossá vált az akkori városvezetõ számára. Aztán pár évvel ezelõtt jogos tulajdonosa bekerítette, így érve el mostani állapotát. Évente egy alkalommal, augusztus 20-án, a helyi RMDSZ frakciója megkoszorúzza az emlékmûvet, aztán minden megy tovább, a szobor körül gyomrengeteg, közvetlen közelében pedig lovasszekerek parkolnak, az elõtte éktelenkedõ szemetes kukáról nem is beszélve. A területtel kapcsolatosan több elképzelés is van, vannak, akik parkot szeretnének, mások parkolót alakítanának ki oda az autóknak, kihasználva a terület adottságait. Mindezen elképzelések azonban egyelõre csak papíron léteznek, mindaddig, amíg nem sikerül a terület tulajdonosával megegyezni a millenniumi  emlékmûvel kapcsolatosan.

Barót város polgármestere érdeklõdésünkre elmondta, nem lát valós esélyt arra, hogy augusztus 20-ig megoldják ezt a kérdést, már ami az alkotás kiszabadítását illeti.
A polgármester nemrégiben felvette a kapcsolatot telefonon a terület tulajdonosával, aki elsõ hallásra nagyon készségesnek tûnt. Lázár Kiss Barna úgy látja, hogy le tudnak majd ülni tárgyalni a tulajjal, és közös nevezõre tudnak jutni a vitás kérdésekben. Azonban amíg nem tisztázódik a jogi fele a dolognak, marad a bekerített állapot. Arra azonban már van némi esély, hogy az idén ne kelljen a kerítés különbözõ részein bejutnia annak, aki koszorúzni szeretne. A polgármester mindenképpen egy parkot szeretne kialakítani a szobor körül, ugyanis a városnak jelen pillanatban nincsen ilyen helye, ráadásul ez a terült lenne a legalkalmasabb. A városban így is parkoló hiány van, így ennek a legetõségét is meg kell vizsgálni. A városgazda fizetett parkoló kialakítását látja a legmegfelelõbbnek, ez mindenképp jó hír lehet a környéken élõknek, ugyanis ha ez létrejön, többé nem kell össze-vissza parkolniuk a tömbházak körül.
Mi több, esztétikai értelemben is jobban mutatna egy rendezett terület, mely különbözik a mostanitól, mely enyhén fogalmazva is eléggé lepattant.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 780. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.