Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 779. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.20. Művelődés

,,… legyetek tökéletesek, mint ahogy a ti menynyei Atyátok..." Mt 5,48
Ezen mottó égisze alatt az idén ötödik alkalommal rendezte meg a Baróti Szent Adalbert Egyesület a keresztény gyerek-ifjúsági tábort július 10-14 között. A helyszín az idén a Baróti Közbirtokosság hatodi erdészháza és annak környéke volt. A tábor alatt a 24 gyerek és 6 önkéntes hamar megismerkedett egymással, nagyon hamar összebarátkoztak, és igazi csapatként tevékenykedtek. A tábor témaja kapcsolódott az idénre meghirdetett Misszió évéhez.
Az elsõ nap Ft. László Rezsõ hargitafürdõi plébános elõadásán arról beszélgettünk, hogy mitõl keresztény az ember, mi a legfontosabb amit Jézus hátrahagyott az apostoloknak, és általuk ránk is. És ebben a legfontosabb, hogy szeressük egymást! A második nap Ft. Farkas László vajdahunyadi plébános arról beszélt, hogy hogyan éljük meg kereszténységünket a mindennapjainkban. Az interaktív elõadásban a gyerekek feladatokat kaptak és közösen értékeltük ki.
A harmadik nap P. Jakabos Barnabás SJ marosvásárhelyi egyetemi lelkész különleges elõadásában a természet csendjében, a szellõ sugallatában, a minket körülvevõ apró vagy nagy alkotásokban találkozhattunk Jézussal.
Az elõadásokon kívül játékokkal, kézmûves foglalkozásokkal, sporttevékenységekkel töltöttük ki a szabadidõnket.
Különösen felemelõek voltak a szabadtéri ifjúsági gitáros misék, amelyeket egy ideje hiányoltunk. És persze az esti beszámolók, napi kiértékelések sem maradhattak el a tábortûz körül, ahol a gyerekek felszabadultan fejezték ki napi élményeiket, tapasztalataikat és örömüket.
A szervezõk ez alkalommal köszönetet mondanak elsõsorban az önkénteseknek (különösen Jutka szakácsnéninek) a segítségért, az elõadóknak, akik távolságot és fáradságot félretéve válaszoltak meghívásunknak, a Baróti Közbirtokosságnak a helyért, a Barót Városi Sportklubnak a hálófelszerelésekért, valamint Kovászna Megye Tanácsának az anyagi támogatásért.
És köszönjük fõként Jézusnak, hogy az Õ nevében egybegyült 30 ember érezte az Õ jelenlétét, és reméljük, hogy az üzenetet tovább is adja embertársainak. Az újság hasábjain ki is használom az alkalmat, és üzenem minden olvasónak: szeressétek egymást! L.J. Bakis<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 779. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.