Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 779. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.20. Közélet

Sz.Réka Vasárnap Köpecen az istentiszteletet követõen egy kezdeményezõcsoport és a helyi református egyház szervezésében emlékezõ ünnepséget tartottak a kommunizmus áldozatainak, valamint ez alkalommal kopjafát is avattak.
Az ünnepi istentiszteletet Nagy Levente köpeci származású nyugalmazott lelkész celebrálta. Beszédében felidézte annak a rendszernek a súlyos tetteit, mely évszázados hagyományokat akart elsöpörni évek, hónapok alatt. Az áldozatoknak, leszármazottainak, de a mai fiataloknak is üzente: “Felejteni nem lehet, és nem is szabad, mert akkor önmagunkat írjuk ki a történelembõl, nem a bölcsesség tartja egyben a népet, hanem a lélek egysége.”
Az istentiszteletet követõen a templokertben került sor a megemlékezésre, ahol Bihari Katalin irányításával a köpeci fiatalok szavalatokkal, énekekkel kedveskedtek a megjelent elszármazottaknak, emlékezõknek.
A mûsort gazdagította a Biró János karmester irányította köpeci Hangafa gyermek-fúvószenekar fellépésével. A Tóth Lajos gidófalvi tanár által faragott kopjafát nt. Nagy Károly esperes, helyi lelkipásztor áldotta meg, majd többen az emlékezés koszorúit helyezték el a frissen megáldott kopjafán.
A mûsort a himnuszok eléneklése zárta.
A rendezvény végén a református egyházközség kaláccsal, pálinkával vendégelte meg a hõséget kiálló résztvevõket.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 779. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.