Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 778. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.13. Közélet

Derítõállomás helyett õsztõl lerakják a fõvezetéket Baróton

A.E. A vízvezeték kérdése egyre égetõbb probléma városunkban, ugyanis nem telik el úgy hónap, sõt hét, hogy valahol ne lenne csõszakadás, csõrepedés, ráadásul a javítási munkálatok is rengeteg pénzt emésztenek fel. Ugyanakkor, hiába folyik a vízháznál tiszta és iható víz a csapokból, amint keresztülmegy az elavult városi vezetéken, a háztartásokba érve emberi fogyasztásra alkalmatlanná válik. Igaz, e téren is megoszlanak a vélemények, egy biztos, elég bátornak kell lennie annak, aki ezt a vezetékes vizet fõzésre, ivásra használja.
Többek között ezen problémák voltak azok, amelyek megkérdõjelezték, hogy jelen esetben a derítõállomás modernizálása-e a lefgontosabb, vagy inkább a vezetékek lerakása élvez prioritást Baróton.
Lázár-Kiss Barna polgármester elmondta, hogy az egyeztetések következtében õsztõl nekifognának a munkálatoknak.
Legelõször a Rozsák útját törnék fel, ugyanis ez az a rész, ahol a legtöbb csõrepedés történik. A Rózsák terén kívül a December 1, a Béke, a Bányász utcák azok a szakaszok, ahol lerakják a fõvezetéket.
A polgármestertõl azt is megtudtuk, hogy egy javítási munkálat a baróti vízszolgáltatónak átlagosan kétezer lejébe kerül, az új vezetékek letételével nemhogy tisztább lesz a víz, de jelentõs kiadás-csökkenés is várható.
A vezeték lerakása után a bekötéssel járó költségek egy része a lakókat is megterheli, ám a hivatal igyekszik minimalizálni ezeket, megpróbál majd partner lenni ebben. A derítõállomás helyzetét is rendezni kell. Már 2009-ben neki kellett volna kezdeni, a telep felújításához, ám ezidáig ez nem történt meg, pusztán csak beszéltek róla. Amennyiben idéntõl nem kezdenek neki annak az építésének, könnyen bevonhatják a hivatal környezetvédelmi engedélyét is.

Miért akadozott a víz szolgáltatása?
A nagy nyári hõségben bizony nagyon kellemetlen tud lenni, ha az ember azzal szembesül, hogy otthon nincs vezetékes vize.
A kellemetlen helyzet leginkább a tömbházlakókat érinti, akik így kénytelenek a közeli kúthoz menni annak érdekében, hogy vízszükségleteiket pótolják. A minap is kígyózó sorok voltak a város különbözõ pontjain lévõ kutaknál, az ok: a városban ismételten nem volt víz.
“A vízelvétel egyszerûen elkerülhetetlen volt, ugyanis fent, a vízháznál ki kellett mossák a medencéket, valamint új csapokat is felszereltek. Ennek okán szünetelt a vízszolgáltatás, igaz, a beígértnél hamarabb vették el a vizet, ezúton is a lakosság szíves elnézését kérjük, ám a brassói munkások, akik a munkálatokat végezték, úgy döntöttek, hogy hamarabb leeresztik a medencéket.
A víz visszaadása után azért volt olyan mocskos, iszapbûzös a víz, mert tele volt homokszemcsével, amit a medencék kimosása okozott.
Egyelõre hasonló vízelvevésekre nem kell számítani, kivéve akkor, ha valamelyik vonalon nem történik nagyobb csõszakadás - fogalmazott Lázár-Kiss Barna polgármester.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 778. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.