Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 778. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.13. Közélet

Vargyas és Nagybacon mellett Barót és Bölön is rajthoz áll idén

A.E. Boda Ferenc, Préda András (Nagybacon), Ilyés Attila (Bölön), Trinfa János Arthúr (Vargyas), Nagy Dániel (Barót) - a vidék azon lovasai, akik részt vesznek a második Székely Vágtán. Nagybacon és Vargyas amolyan rutinosnak számít e téren, hiszen a tavaly is indított versenyzõt, Bölön és Barót újoncnak számít.
Igaz, tavaly baconi színekben baróti lovas indult, ugyanis az akkori elöljáró - talán politikai megfontolásból - nem tartotta fontosnak a benevezést.
Azóta azonban sokminden változott, vezetõk jöttek-mentek, Barót városa idén úgy gondolta, hogy õ sem maradhat le e jeles eseményrõl, és lovast indít a vágtán.
A 18 éves baróti Nagy Dániel hét éve lovagol, ebbõl az utolsó három évet aktívan. A lovaglásról, mint minden megszállott lovas, szuperlatívuszokban beszél, úgy véli, annál jobb kikapcsolódás nincs is a világon, mint amikor az ember kilovagol.
A nyolc éves Matyi nevû lipicai félvér lovával szinte eggyé válik Dani, ilyenkor látszólag nyoma sincsen az izgalomnak, s bár ez lesz az elsõ közös versenyük, a lovas bizakodó, dobogós helyezést szeretne elérni vasárnap.
A csapatkapitány Tofán András is reménykedik, s bár a mezõny eléggé erõs, úgy látja, esélyük van egy jó helyezésre, így részt vehetnének az anyaországban megrendezett Nemzeti Vágtán is. A baróti csapat három tagból áll: Nagy Dániel (lovas), Német András (lovász), Tofán András (csapatkapitány). A községek képviselõi, versenyzõi sem dédelgetnek kisebb álmot, mint azt, hogy egy dobogós helyezéssel, akár a Nemzeti Vágtán is képviselhetik szülõföldjüket. Bölönben egyenesen a dobogó legfelsõbb fokára várják Ilyés Attilát, a polgármester, Sikó Imre szerint a Villám nevû ló, amely 12 éves, és a Nagy Nándor tulajdona, még a végsõ gyõzelmet is elhozhatja. A vargyasiak picit szerényebb álmokat szövögetnek, õk elégedettek lennének egy harmadik helyezéssel is - tudtuk meg Ilkei Ferenc elöljárótól. Trinfa János Arthúr már a tavaly is részt vett, nem is szerepelt rosszul, így az idén is szerencsét próbál tíz éves Vihar névre hallgató lovával, segédei: Szõcs Ernõ, id. Fehér János.
Nagybaconból két lovas indul, Boda Ferenc és Préda András, mindkettõ a húszas éveit taposó fiatal. A vágta vasárnap (július 15) lesz, az eseményre az Óriáspince-tetõre, Barótról ingyenes autóbusz indul a Bányairoda mellõl, reggel 7.30-kor. Jelentkezni pénteken 15 óráig lehet személyesen a baróti RMDSZ irodában, vagy a 0267-377773 -as telefonszámon. A helyek száma korlátozott!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 778. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.