Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 778. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.13. Közélet

Hány pere van Barótnak?

A.E. Jelenleg kevesebb, mint tíz pere van a városnak – derült ki a brassói ügyvédi iroda beszámolójából, igaz, a polgármester úgy tudja, ezek nem végleges adatok, hiszen egyelõre a bukaresti ügyvédi irodákkal még nem vették fel a kapcsolatot. Egy biztos, máris bûzlik valami, mégpedig igen nagyon, fõként az Iskola Campus körül.
Emellett eltörpülni látszik a strand, az árvagyermekek után be nem fizetett pénzösszegek ügye, igaz, hamarosan ezekrõl is döntés születik, a többi per inkább földek visszaszolgáltatásával kapcsolatos. Az iskolát építõ céggel való per azonban mindenképpen érdekes, úgy tûnik, végre valahára kiderül, hogy hová is lettek el a milliárdok, amit 2007 óta nem sikerült “elkölteni”. Jelen pillanatban a nyolcszázezer eurós per mellett ez lehet a másik olyan ügy, ami elmarasztalhatja az elmúlt évek városvezetését. Lázár-Kiss Barna elmondta, szó sem lehet arról, hogy õ ezeket az ügyleteket szó nélkül átvegye, mindenképpen törvényes úton szeretne eljárni, ugyanis a sumákolások ideje lejárt - fogalmazott.

“A Sigapressel két perünk van, ebbõl az egyik 13 milliárd lej visszafizetésére kötelezi a céget, ezt építõanyagban kell visszaadnia a városnak.
A másik per minket érint, 9,9 milliárd lej törlesztésérõl szól, ugyanis az Iskola Campuson és az új kantin építésénél elvégzett munkát nem egyenlítette ki a polgármesteri hivatal a Sigapressnek. Ám erre jelen pillanatban Barótnak nincs pénze, bár úgy tudom, hogy egy marosvásárhelyi végrehajtó érkezik majd hozzánk. Hogy ne foglaljon tõlünk, megpróbálunk a megyei tanfelügyelõséghez fordulni, bár elég “necces” a dolog, hisz õk már adtak egyszer Barótnak az Iskola Campusra 2007-ben, 23 milliárd lejt, amit nem tudott a város megfelelõen elkölteni – vázolta a fejleményeket Lázár-Kiss.
A polgármester annyit még hozzáfûzött, hogy a június 10-i helyhatósági választásokat követõen, amikor átvette a hivatalt, a kasszában semmi sem volt, magyarán nem volt egy lej sem, szerencsére mostanra már jobban állnak, így már ki is tudták fizetni az elmaradt számlákat, és a híresztelésekkel ellentétben a hivatal alkalmazottjainak a havi bérét is kiadták.
A baróti strand sorsának alakulását továbbra is figyelemmel kísérik, nemrégiben az alpolgármester, Szakács László vezetésével megtisztították a strand környékét, kimosták a medencéket, így heteken belül megnyílhat a létesítmény.
Hétvégén a város temetõjében temetõtakarítást tartanak - tudtuk meg Szakács Lászlótól. Elsõsorban a bokrokat nyírják meg, ugyanis a fû nagyobb részben le van kaszálva, így azzal nem kell bajlódni. A nyírás mellett azonban a felgyûlt szemetet is elszállítják, sõt, a katolikus temetõ felsõ végében lévõ szemétdombot teljes egészében felszámolják, mivel nagyon nehéz autóval megközelíteni azt.
A temetõtakarítást szeretnék rendszeressé tenni, mit több, a jelenlegi szemétszolgáltatóval is tárgyalnak majd annak érdekében, hogy a szemételhordást a temetõben is a KVG oldja meg. Az akcióra július 14-én, szombaton reggel 9 órától kerül sor, a takarításra mindenkit elvárnak felekezettõl függetlenül.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 778. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.