Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 777. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.06. Közélet

A baróti Református Egyházközség és Gyülekezet szervezésében, június 30-án és július elsején került sor a XIX. Kórustalálkozó és a Templomszentelés VI. évfordulójának hálaadó ünnepe.
Az immár hagyománnyá vált ünnepet szombaton reggel a Csala Kürtje Fúvószenekar gyönyörû zenéje nyitotta meg a templom elõtti téren, utána következtek a már szokásossá vált zászlófelvonás és az Ünnepre jöttünk címû közös kórusszám. Demeter László, baróti múzeumigazgató köszöntõbeszédét nt. Krizbai Imre református lelkipásztor megnyitó beszéde követte, minekutána az Erdõvidék Néptáncegyüttes palotás bemutatóját élvezhettük. A szabadtéri ünnepet a kórusok körfelvonulása zárta.
A tizenegy órakor kezdõdõ Istentiszteleten az igét nt. Mátyás István angyalosi vendéglelkész hirdette, ezután csendültek fel a szívet-lelket melengetõ kórusmûvek.
Felléptek a vargyasi Unitárius Kórus, a geresdlaki Pacsirta Kórus (Magyarország), az Evangélikus Református Chor (Svájc), az alsórákosi Református Vegyes Kar, a baróti Rozmaring Kórus, a budapesti Sonore Vegyes Kar, a négyfalusi Vegyes Kar, a felsõrákosi Unitárius Kórus, a brassói Magyar Dalárda, a nyikómalomfafalvi Katolikus Ifjúsági Kórus, a kisbaconi Református Kórus és befejezésként a baróti Zathureczki Gyula Kórus. A "Daloljatok az Úrnak…" mottójú kórusszemle Isten magasztalása, hanggal és szívvel teljes örvendezése és dicsérete volt az Úrnak, az e vidéken páratlan akusztikájú templomunkban. Végtelen hálával az Úrnak és megerõsödõ hittel tértünk hajlékunkba a szeretetvendégség után.
Vasárnap reggel a templom szépen csengõ harangja hívott hálaadó Istentiszteletre, hogy megemlékezzünk a VI. templomszentelési évfordulóról.
Igét hirdetett nt. Veres Károly egyházkerületi fõtanácsos-lelkész és nt. Heiner Nidecker, a Thusis-i (Svájc) testvérgyülekezet lelkésze. Üdvözlõ beszédet mondott Lázár-Kiss Barna, városunk új polgármestere és Hannes Peier, a Thusis-i testvérgyülekezet gondnoka. Ezt követõen, egy ünnepi mûsor után, a résztvevõ közönség elénekelte a Szózatot, a magyar és a székely Himnuszt. Az altemplomban közös ebéddel zárult az ünnepség.
Megerõsödött lélekkel, Isten iránti bizalommal telve és a Benne való reménységgel marad emlékezetemben ez a két nap.
Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsõség!
Miklósi Ella ny .tanítónõ<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 777. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.