Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.07.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 777. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.07.06. Közélet

Könnyebben válthatjuk ki receptjeinket
Sz. Réka Az új jogszabály értelmében július 1-tõl alkalmazzák az elektronikus recepteket. A törvény érvényesítése a fenti dátumtól azonban ezúttal sem zökkenõmentes, habár felkészültek a felek az áttérésre, viszont az ehhez szükséges kellékek táján hiányosságok vannak.
Dr. Ágoston István családorvost kérdeztük az új recept használatáról, aki elmondta, még nem rendelkeznek a receptíráshoz szükséges programmal, remélik, hogy hamarosan megkapják ezt, és sikerül az internethasználatot is biztosítani minden faluban, hogy zökkenõmentesen mûködhessen az új rendszer, hiszen az elképzelés szerint ennek a módszernek az egyik lényeges elõnye, hogy spóroljanak a kinyomtatott papíron.
Szabó Péter, a megyei Gyógyszerészeti Kollégium elnöke, a baróti Mária Patika vezetõgyógyszerésze elmondta, az elsõ hónap úgynevezett "kísérleti" idõszak, amikor elindítják az új rendszert, és a felmerülõ problémákat próbálják kiküszöbölni, ennek érdekében felkérték, jelezzék a hiányosságokat, észrevételeket.
A rendszer teljes beindulásáig párhuzamosan a hagyományos módszert is alkalmazzák, viszont mikor majd áttérnek az elektronikus receptírásra, a betegek szempontjából nagy elõnynek fog számítani, hogy sokkal gyorsabban megy majd a gyógyszerkiváltás, hiszen az elektronikusan kiállított recept másolatával megy a beteg a patikába, amit ott – az üzletekben alkalmazott módszerhez hasonlóan – hamar "beolvasnak", elmarad tehát a papírmunka jórésze, és sok hiba is kiküszöbölõdik ily módon.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 777. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.