Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 776. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.29. Közélet

“A motorosok jó emberek”

A.E. Becslések szerint több mint száz motoros vonult fel szombaton Barót utcáin, és érkezett meg a Hatod alatti Setétpatakba.
Rendhagyó módon a szervezõk (Turul M.C.) ezúttal nem a fülei erdõn, hanem Setétpatak völgyében, a vendégháznál táboroztak, és tartották meg a motoros találkozót immár kilencedik alkalommal. A programban mondhatni minden a szeretett járgányok körül forgott. Volt kötélhúzás, amelyet nagy csatában a székelyudvarhelyi Független Sasok nyertek, legyõzve a baróti Turul M.C. csapatát, sörivó verseny is volt, ahol a férfiakat megszégyenítõ módon egy nõ lett a nyertes, aki szívószállal pillanatok alatt ürítette ki poharát. Viccesen meg is jegyezték, a hölgy az orosz búvárpumpát is megszégyenítõ szívóerõvel rendelkezik.
A leglassúbb motoros címét a felsõrákosi Kiss Csaba hódította el. Hogy mennyire korfüggetlen a motorozás, azt mi sem bizonyította jobban, mint hogy a találkozón megjelent legífjabb motorosok a 12 éves Hoffman Walter és Hoffman Róbert ikerpár, a legkorosabb pedig a 69 esztendõs Farkas Tibor volt.
Ha már a kornál és a klasszikus vonalaknál tartunk, akkor a baróti Vajda György 125 M.Z.-je is említést érdemel, ugyanis a találkozón az övé volt a legöregebb “vasparipa”, amelyen ráadásul minden alkatrész eredeti, be van íratva, rendben vannak a papírjai is.
“Ezt a motrot még legénykoromban vettem, két ütemû, német gyártmányú M.Z. motorkerékpár, 1956-ban készült, végsebessége 90-100 km között van.
A motrot a 70-es években vettem meg magamnak, aztán megváltam tõle, most úgy négy éve, hogy visszavásároltam, de nem eladó, megtartom magamnak. Sok emlék köt hozzá, visszahozza a fiatalságom, ezzel kezdtem a motorozást, olyan ez, mint az elsõ szerelem. Néha megjárom magam, egyáltalán nem zavar engem a rengeteg úri motor az úton, ezzel is nagyszerû élmény a motorozás.”- vallott a motorhoz való kötõdésérõl Vajda.
A találkozón készült babgulyás Turul módra Zenó jóvoltából, este pedig koncertek voltak, ahol fellépett a magyarországi Invader, és a gyergyói Haverock.
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 776. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.