Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 776. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.29. Közélet

Elég volt a kudarcokból, jöhet a valós munka!

Albert Egon Letette az esküt az új városvezetés, RMDSZ részrõl nézve a lehetõ legjobb forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, Barótot illetõen, hiszen a polgármesterség mellett az alpolgármesteri szék is az övék, ráadásul a döntéshozatalt tekintve is többségben vannak. Ebbõl kiidulva jelen pillanatban minden adott egy sikeres városvezetéshez, azt egyelõre csak találgatni lehet, hogy melyik párt támogatását sikerül majd megnyerniük a kétharmados többséghez. Biztatólag hathat azonban a helyi Néppártosok állásfoglalása, miszerint jelen pillanatban nem annyira a párt-koalíció kérdése, hanem a közösség ügye, jövõje foglalkoztatja õket, hogy mennyire igaz ez, az kiderül majd az elkövetkezõ hónapokban. De felettébb örvendetes dolog, hogy ebbe a tenni akarásba részt kíván magának az MPP is, amolyan aktív ellenzékként, igaz a - közös tenniakarás - némiképp visszásan hangozhat a párt egyeduralkodójának a szájából, aki mellesleg benne van a frissen alakult tanácsban is. Lelkük rajta, nyolc év után végre bebizonyíthatják, hogy melyek azok az értékek, amelyekkel a polgáriak azonosulni tudnak. Jellen állás szerint tehát minden adott - ha szóbelileg is - egy sikeres négy évhez. Olyan négy esztendõre van kilátás, amikor a folyamatos eltussolások, féligazságok helyett végre a haladással szembesülhetnek az itt élõk. A nagyszavak ideje azonban lejárt, most cselekedni kell, hogy a hangzatos szlogeneket megtöltsék élettel azok, akik ígéretet tettek arra, hogy a sorozatos kudarcok helyett megindul a felzárkózás, elkezdõdik a valós munka! Az emberek joggal fogalmazhatnak meg új reményeket, hogy sikerül kimozdulni a több éves, évtizedes holtpontról, erre nagy szükség van mostanság.
A tét tehát, mint már annyiszor, most sem kicsi, nem mindegy, hogy miként játsza ezt el a tizenöt tanácsos, miként él a felkínálkozó lehetõséggel a városgazda. Egyet jó tudni, itt a magyarázkodás nem hoz változást, a -miért nem tudtam-ra az emberek már nem kíváncsiak, õket az elvégzett munka gyümölcse érdekli. Igaz, hogy azt is jó volna megérteni, hogy minden nem a polgármesteri hivataltól függ, a döntés az emberek kezében is van, a lehetõségek megteremtése, na az már a hivatal dolga lenne.
Küszöbön az új idõszámítás (?), a változáshoz fel kell nõni, de ebbe a közös akaratba mindenkinek oda kell tennie az övét!
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 776. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.