Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.15.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 774. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.15. Magazin

Rozmari patikája

A gyártó cég honlapján a következõket olvashatjuk: "Kontakt, perzselõ és felszívódó, fotoszintézisgátló-hatású, innovatív posztemergens gyomirtó szer, mellyel gyors, mégis tartós és biztonságos hatást érhetünk el a kukorica kétszikû gyomnövényei ellen.
A szelektív hatóanyagok (terb* + bromox*) kombinációjának köszönhetõen kíméletes a kultúrnövénnyel szemben, a gyomok ellen pedig gyökéren és levélen keresztüli hatással is rendelkezik. Markáns levélen keresztüli hatásának köszönhetõen gyorsan kikapcsolja a kétszikû gyomkonkurenciát, talajon keresztüli tartamhatása révén a magról kelõk újrakelését gátolja.
Ideális partnere a kukoricában használatos egyszikûirtó alapkezelõ szereknek (pl. klór-acetanilidek) PRE+ POST technológiában, és a felülkezelõ készítményeknek (pl. szulfonil-karbamidok, triketonok) tankkombinációban".
A megoldás pedig a perzselõ hatásmechanizmusban keresendõ: a kitartó hideg, esõ és esetenként szél komolyan károsította, lemosta a kukorica leveleken levõ természetes viaszréteget, ami nem védte meg a kukoricát a perzseléstõl, ezért egyes levelek elsárgultak, elszáradtak.
A jó hír azonban, hogy ahol a technológiát szigorúan betartották, ez a jelenség nem fogja számottevõen befolyásolni a termést, tulajdonképpen, ha kimelegedik az idõ, és a kukoricák nekirugaszkodnak, egykettõre elnövik a jelenséget.
Szeles Imre folytatjuk
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 774. lapszám "Magazin" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.