Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.06.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 773. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.06.08. Aktuális hírek

Járjuk be Erdõvidéket

Honismereti túrasorozat (28.)
Honismereti túrasorozatunk júniusi kirándulására 16-án, jövõ szombaton kerül sor. E hónapi úticélunk: Középajta, Szárazajta és Bodos környéke. Túravezetõ: Lõrincz Sándor biológia tanár.
Indulás 9 órakor autóbusszal a baróti buszmegállóból Középajtáig, ahonnan a Fekete Gólya panzió (www.blackstork.ro) meglátogatását követõen, az Ajta patak völgyét követve jutunk el Szárazajtára, majd a Bacon hegyét érintve, a Besenyõ és Köves patakok találkozásánál vágunk át a Csere tetõ keleti oldalára. Innen beereszkedünk Bodosba és a bányató felé folytatjuk útunkat, ahol szalonnasütésre és fürdõzésre is sor kerül, ha az idõjárás ezt lehetõvé teszi. A tótól a Bungyó (v. Bükkenõ) patak völgye mentén ereszkedünk be a kisbodosi tónál Barótra.
A túra gyalogos részének becsült hossza 23 km. Minden korosztály képviselõit szeretettel várjuk, de túráinkon a 14 éven aluli kiskorúak, csak felnõtt kisérõ társaságában vehetnek részt.
Honismereti túrasorozatunkról további információkat a http://erdovidek.weebly.com honlapon találnak, vagy a 0746-089140-es telefonszámon, Demeter Zoltántól igényelhetnek.


- erdõvidéki -

Piaci árak

Sz.Réka A szerdai piacon az esõs idõ ellenére nagy forgalommal örvendeztették meg a vásárlók a kereskedõket. Nem csoda, hiszen ilyenkor a legszínesebb a piac, a szerre felbukkanó friss zöldségekkel, és gyümölcsökkel. Az esõ viszont az áraknak sem kedvez, sok kárt téve a terményekben, ezért az árak emelkedhetnek.
A zöldségfélék közül a muroknak kilója 3-3,50 lej, a petrezselyemnek és a zellernek 8 lej, a fehérpaprikának 8 lej, a karfiolnak 4-6 lej, a káposztának 2,50 lej. A padlizsán ára 6 lej, akárcsak a paradicsomé, az uborka és a karalábé kilója 2 lej. A régi hagymának kilója 2,50 lej, a friss hagymának kötése 1 lej. A nemrég megjelent zöldbab kilója 2 lejjel csökkent, most már 8 lej a múlt heti 10 lejhez képest. A salátának feje 1,50-2 lej, az újkrumpli kilója 1,50-2 lej.
A gyümölcsök közül az epernek kilója 6-7 lej, ennél kisebb árra nem nagyon számíthatunk idén, fõleg az esõzéseket figyelembe véve még egy hétig vásárolhatjuk meg a hazai epret. A cseresznye ára kicsit csökkent, most már 8 lej, habár még ez is drága, a baracknak kilója 6-10 lej, az almának kilója 3-4,50 lej.
A tejtermékek árai nem változtak, a túrót 20, a sajtot 18, az ordát 15 lejért lehet megvásárolni.

 
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 773. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.