Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.05.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 771. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.05.25. Közélet

Változás, vagy a biztos folytatás?

Albert Egon Javában zajlik a kampány, mindenünnen valamelyik jelölt bizalomgerjesztõ, mosolygós képe tekint ránk. Ha hinni lehet a különbözõ felméréseknek, akkor bizony Barót, beleértve a vidéket is, változást szeretne. Változást, amely azonban három irányba fut szét, meggyõzõ adatok hiányában csupán találgatni lehet, hogy megmaradunk-e a biztos folytatás mellett, vagy tényleg váltás lesz nálunk is. Ha az interneten terjedõ felméréseket vesszük figyelembe, akkor - ha megosztottan is, - bizony jóval nagyobb azok aránya, akik nem a jelenlegi polgármesterrel képzelik el a következõ négy évet, igaz, hogy az õt támogatók bázisa sem lebecsülendõ, sõt. Négy jelölt, egy nyertes, ráadásul egyfordulós választással nézünk szem-be, tehát nem mindegy, hogy ki-kire szavaz, vagy éppenséggel elmegy-e, vagy sem szavazni. Könynyen megtörténhet az a csúfság, hogy valaki ezer szavazattal lesz polgármester, egy közel tizenegyezres közösségben.
De tegyük félre a számolgatást, hiszen papíron könnyû a számokkal játszani, ám erre a valóság néha kegyetlenül rá tud cáfolni, hogy ez mennyire igaz, arra már volt példa. Senki nem dõlhet hátra és ülhet karba tett kézzel, hiszen itt valamilyen szinten a közösség megmaradása, fennmaradása a tét, amelybõl nem szabad kifelejteni a lévendõ tanácsosok szerepét sem. Az igazi “harc” a polgármesteri székért folyik, errõl dönt majd a polgár június 10-én, így naponta felteszik az emberek a kérdést, hogy ki lenne a legjobb választás, felteszik, mert néhányukat még érdekli úgy a saját, mint az itthon felnevelt és útjára indított gyerekeinek sorsa. Mondanunk sem kell, hogy minden szülõ a gyerekének egy könnyebb és szebb jövõt álmodik, kevesebb nélkülözéssel, kevesebb átveréssel, de kerül szép számban olyan is, akinek ez olyan mindegy. Semmi konkrétat nem tudunk, egyet azonban igen, hogy van négy jelölt, amelybõl csak egy nyertes lehet. Mi van akkor, ha a megosztottságnak köszönhetõen minden marad a régiben?
Ám meglehet, hogy az elmúlt nyolc év eredményei oly meggyõzõek voltak, hogy nem kérdés, ki lesz a gyõztes, eldõl ez is, hamarosan. De mi lesz, ha ismételten nem lesz testület, amin át lehet vinni a határozatokat, mert akad majd olyan tanácsos, amelyiknek a torkán nem lehet mindent majd lenyomni? Kezdõdik elölrõl minden: akartam, de nem engedtek, - a keresztbe tevõs homokozósdi? Nagy a széthúzás, s miközben így méregetik egymást jelöltjeink, vajon gondolnak-e arra, hogy június 10-e után a néppel mi lesz?
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 771. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.