Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.05.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 770. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.05.18. Közélet

Május 12-én, szombaton, Bölönben zajlott a Felsõfehér-Háromszék egyházkör nõszövetségi köri közgyûlése, melyen 16 nõszövetség küldöttei vettek részt, összesen 83 személy.
A közgyûlésen részt vett Asztalos Klára, az Országos Nõszövetség elnöke, Pap Mária, az egyházkör esperese, valamint a helybeli egyház tiszteletese és a gondnoka.
A küldöttek idejében megérkeztek, és a bölöni nõk, mint kitûnõ házigazdák, szendviccsel, kaláccsal, kávéval, teával fogadták a vendégeket.
A munkálatok 10 órakor kezdõdtek, a nõszövetségi zászlók bevonulásával, amelyet áhitat követett. A szolgálatot Molnár Imola, gyakorló segédlelkész végezte.
A közgyûlés fontos mozzanata volt az összesített beszámoló felolvasása, ami az egyletek évi munkáját tükrözi. A beszámolók további mikéntjérõl döntött a közgyûlés. Majd istentisztelet következett, melyben a lélek gyümölcseirõl volt szó. Ezt a szolgálatot is Molnár Imola végezte, a kántori teendõket pedig Fekete Judit tiszteletes asszony.
A vándorabrosz átadása a köri közgyûlések egyik meghitt mozzanata, amikor a sepsizentgyörgyi nõegyleti elnök átadta azt megõrzés végett a bölöni nõegylet elnökének, Bálint Erzsébetnek. A vándorabroszunk az a köri jelkép, amelyet egy évig õriz a szószéken az az egyházközség, amely helyszíne volt a köri közgyûlésnek.
Miután ifj. Kozma Albert tiszteletes úr a falu rövid történetét ismertette, néhány V-VIII. osztályos lány verssel és énekkel köszöntötte a vendégeket. A közgyûlés következõ mozzanata Bodoki Andrea pszichológusnõ eloadása volt, amelyet kiscsoportos megbeszélés követett.
A közebéd valóságos szeretetvendégség volt.
Illesse köszönet a bölöni nõszövetséget, amely igazán szívvel-lélekkel, hozzáértéssel töltötte be a házigazda szerepet.
Egymás munkájából merítve és lelkesedve tértünk haza, hogy folytassuk, bõvítsük, változatossá tegyük azt a munkát, amit egyleteink felvállaltak a közösségi élet jobbítása érdekében, szüntelen szem elõtt tartva egyik egyletünk mottóját: „A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelõzõk, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.” Róm. 12, 10

Andorkó Rozália,
köri élnök<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 770. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.